Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 - Συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου, μια συμφωνία καταδίκης της χώρας

Τη δική του κριτική κάνει ο Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευβοιας Καραβάς Χαράλαμπος, στην ψήφιση του 4 μνημονίου από τη βουλή την Πέμπτη 18 Μαίου 2017 

"Σήμερα στο εθνικό μας κοινοβούλιο ψηφίζεται από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 4 μνημόνιο….
Ας  μην έχει κανένας αυταπάτες… οι βουλευτές  των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου..θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα ..Άλλωστε  δεν τους έμεινε και τίποτε άλλο πέρα από τις καρέκλες και τις πελατειακές σχέσεις της εξουσίας.
Το 4 μνημόνιο δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου, για μια συμφωνία καταδίκης της χώραςΈνα μνημόνιο διαρκείας που δεν περιλαμβάνει μέτρα για το χρέος ,προβλέπει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια και υπονομεύει την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση.
·         μείωση 1 εκατομμυρίου περίπου συντάξεων, ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων.
·         δραστική μείωση του αφορολόγητου, με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις για όλους τους εργαζόμενους και -πάλι- τους συνταξιούχους. Ιδιαίτερα μάλιστα για τα χαμηλά εισοδήματα.
·         Αυξάνονται -από το 2019- οι ασφαλιστικές εισφορές 380.000 ελεύθερων επαγγελματιών.
·         Περικόπτονται 450 εκ. ευρώ από τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων και του επιδόματος θέρμανσης, από τις φοροαπαλλαγές των χαμηλότερων εισοδημάτων, ακόμη και από τα επιδόματα ανεργίας.
·         Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις, και εγκαταλείπονται οι εξαγγελίες περί επαναφοράς της «επέκτασης» και της «συρροής» στις συλλογικές συμβάσεις.
 
Την ίδια στιγμή η ελληνική οικονομία βουτάει όλο και πιο πολύ στην ύφεση…
-Υπονομεύονται όλες οι μεγάλες επενδύσεις
-Τα κόκκινα δάνεια ξεπερνούν  τα 110 δις
-Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου αγγίζουν τα 100 δις
-Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις γονατίζουν από την εξοντωτική φορολογία..(πάνω από 25 νέους φόρους επέβαλε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ..
Και επειδή …Το «όλοι ίδιοι είναι» ισοπεδωτικό, άδικο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία και οδηγεί σε επιλογές ακραίες, καλό θα ήταν να θυμηθούμε μια ουσιώδες διαφορά …Ο κ. Τσίπρας ανέλαβε με πρωτογενές πλεόνασμα και ρυθμούς ανάπτυξης θετικούς, έστω και οριακά. Και οδήγησε τη χώρα ξανά στην ύφεση με δική του υπαιτιότητα.. Είναι άλλο πράγμα να πρέπει να λύσεις το 35 δις έλλειμμα, που παράλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να μην έχεις μηχανισμό στήριξης, Είναι άδικο να συγκρίνουμε τα 35 δις έλλειμμα που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ,με την ανάπτυξη και το πρωτογενές πλεόνασμα που παρέλαβε ο κ. Τσίπρας.
Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν κατάφερε να αξιοποιήσει προς όφελος του ελληνικού λαού ούτε την ανοχή της κοινωνίας, ούτε τις ευκαιρίες για συνεννόηση από τις πολιτικές δυνάμεις ούτε τη στήριξη από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. 
 Εδώ έρχεται και η μεγάλη ευθύνη της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας . Η σοσιαλδημοκρατία χρειάζεται επειγόντως ένα νέο ρεαλιστικό αφήγημα, που θα στηρίζεται στην συμμαχία των υγειών παραγωγικών δυνάμεων, με τις κοινωνικές ομάδες που βίαια περιθωριοποιούνται. Δεν μπορεί να προχωρήσει η Ευρώπη με τις συντηρητικές συνταγές της ακραίας λιτότητας, με την αποδοχή της υψηλής ανεργίας, με τις συνεχείς περικοπές στο Κοινωνικό κράτος, την περιθωριοποίηση ομάδων του πληθυσμού, με το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σοσιαλδημοκρατία πρέπει να διεκδικήσει μια Ευρωπαϊκή Ένωση οικονομικά και πολιτικά ισχυρή, με τις δικές της απαντήσεις στα προβλήματα που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση.
Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.
Είναι  φανερό πως ο κύκλος που άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις ψεύτικες υποσχέσεις  και το λαθρεμπόριο ελπίδας , κλείνει οριστικά σε αυτή την  συμφωνία ντροπής.
Την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός. Με τη σκληρή καταδίκη που τους αξίζει.
Ο λαϊκισμός θα ηττηθεί και στρατηγικά στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου