Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ: ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Τη δική του κριτική κάνει ο Γιάννης Μαραγκός, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ευβοίας, σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τονίζοντας ότι η απάντηση των εμπόρων σε όποια πολιτική κατεύθυνση, είναι η ανυπακοή και η άρνηση.


«Με την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των εμπορικών καταστημάτων της Κυριακή 7 Μαΐου 2017 είχαμε δύο διαπιστώσεις. Μια δυσάρεστη γιατί η Χαλκίδα ήταν η μοναδική πόλη της Ελλάδος όπου τα εμπορικά καταστήματα, άνοιξαν κανονικά σε ποσοστό περίπου 85% σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα που το 85% απείργησε. 
Η ευχάριστη διαπίστωση ήταν ότι οι έμποροι δεν υπάκουσαν στις προτροπές των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, δίνοντας τους το μήνυμα ότι όταν πίσω από τέτοιου είδους προτροπές, κρύβονται πολιτικές γραμμές ή κομματικές κατευθύνσεις, η άρνηση και η ανυπακοή θα είναι η απάντηση στους ιδιοτελείς σκοπούς τους.

Η ΕΣΕΕ του πρώην υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ κυρίου Κορκίδη ανακάλυψε ότι οι 32 Κυριακές που φέρνει ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ταφόπλακα για την μικρομεσαία επιχείρηση και καλούσε τα μέλη της σε γενική απεργία. Ενώ με το νόμο 4177/13 του κυρίου Χατζιδάκη της ΝΔ για οκτώ Κυριακές το χρόνο, ή την υπουργική απόφαση του κυρίου Γιακουμάτου για όλες τις Κυριακές το χρόνο σε δέκα περιοχές της Ελλάδος, ναι μεν δεν ήταν καλή αλλά προέτρεπε τότε τους εμπόρους να ανοίξουν τα καταστήματα τους και μάλιστα μέσω των ομοσπονδιών της καθόριζε τα ωράρια λειτουργίας, την ίδια στιγμή που όλες οι οργανώσεις και τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων έδιναν το δίκαιο αγώνα τους για το δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας. 
Η αφέλεια θα ήταν ο ηπιότερος χαρακτηρισμός προς την ΕΣΕΕ, εάν δεν είχε καταλάβει από τότε, ότι οι οχτώ δεξιές Κυριακές της ΝΔ ήταν προπομπός για τις 32 αριστερές Κυριακές του ΣΥΡΙΖΑ και το μεταβατικό στάδιο για τις 52 εργάσιμες Κυριακές το χρόνο, εάν σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία δεν αντιδράσει δυναμικά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου