Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Σάββατο 7/10 στη ΧΑΛΚΙΔΑ η βραβευμένη παράσταση από UNESCO " Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ"

  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΧΑΛΚΙΔΑ 
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ώρες 18.30 & 21.00 
  • ΠΡΟΠ : ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ τήλ - 22210 85411 
  • Προπώληση 10€ - Ταμείο 12€ - Πληροφορίες – 6974876024 
  • VIVA .GR - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας φέρνει στη Χαλκίδα, το αριστουργηματικό ποίημα “Ο Κρητικός” του εθνικού ποιητή της Ελλάδας και της Κύπρου, Διονύσιου Σολωμού. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν και θα παιχτεί στη Χαλκίδα το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. 


Η παράσταση έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ενώ στη συνέχεια, ανέβηκε στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο, στο Λόφο του Στράνη στην ιδιαίτερη πατρίδα του ποιητή, τη Ζάκυνθο, όπου εμπνεύστηκε και έγραψε τον Ύμνο εις την Ελευθερία και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ των Αισχυλείων.

Φέτος, τον Οκτώβριο αποτέλεσε το κεντρικό γεγονός του Φεστιβάλ μνήμης και τιμής στον Διονύσιο Σολωμό, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας και στις 18 Μαρτίου παρουσιάστηκε στο Great Hall του Λονδίνου με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων το 2017 από το θάνατο του ποιητή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου