Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με την ιδιότητα του μέλους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Αθήνα την δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, όπου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Συνόδου, παρέστη στον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Περιόδου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.




Την επομένη ημέρα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών για την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Κατά την Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκαν και οι Δικαστικοί της Χώρας, για να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο Διονύσιο, ενώ ο  κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, μεταφέροντας ταυτόχρονα και τις ευχές του Μακαριωτάτου προς πάντας.

Οι συνοδικές υποχρεώσεις του κ. Χρυσοστόμου, θα συνεχισθούν όλη την τρέχουσα εβδομάδα, κατά την οποία συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, έχοντα μάλιστα αναλάβει να εισηγηθεί ενώπιον Αυτής την τροποποίηση του υπ' αριθμ. 230 Κανονισμού περί Εφημερίων και Διακόνων, όπως και την επόμενη εβδομάδα, οπότε και συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου