Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Συνεργασία Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία του Ιδρύματος Νικολάου και Ντόλλης Γουλανδρή-Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (ΜΚΤ) με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, μέσω της ένταξης της δεύτερης στο πρόγραμμα του μουσείου «Το Μουσείο ταξιδεύει στην Ελλάδα».

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού έχει παραχωρηθεί στην βιβλιοθήκη μια Μουσειοσυσκευή με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, προκειμένου να δανείζεται υπό την επίβλεψή της και εντελώς δωρεάν στα σχολεία. Σκοπός του δανεισμού αποτελεί η ενίσχυση της εκπαιδευτικής διδασκαλίας γύρω από την συγκεκριμένη θεματολογία, καθώς οι εκπαιδευτικοί έχοντας ένα τέτοιο ουσιαστικό εργαλείο στα χέρια τους θα μπορούν να μεταδώσουν την γνώση στους μαθητές με έναν βιωματικό τρόπο. 

Η Μουσειοσυσκευή καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και περιλαμβάνει οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό, καθώς και αντίγραφα των πιο αντιπροσωπευτικών έργων της Κυκλαδικής συλλογής του Μουσείου. Μέσω του υλικού αυτού τα παιδιά μαθαίνουν πως ήταν η ζωή στα νησιά των Κυκλάδων 5000 χρόνια πριν, τι ήταν ο Κυκλαδικός Πολιτισμός, η καθημερινή ζωή των κατοίκων, οι ασχολίες τους, γνωρίζοντας έτσι διάφορες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού.

Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι μια συνεργασία του τμήματος Επικοινωνίας-Ανάπτυξης και του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που προσφέρει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και απευθύνεται σε σχολεία της επαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου