Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Εύβοιας

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικάτων, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Εύβοιας και πολλών ΕΛΜΕ της χώρας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας για την συμπεριφορά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εύβοιας Δ. Κυριτσόπουλου, ο οποίος επέβαλε πειθαρχική ποινή σε 3 από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας επειδή, στις 2 Οκτωβρίου, βρίσκονταν, ύστερα από πρόσκληση των συναδέλφων τους, σε σχολεία της περιοχής Κύμης μαζί με το σύλλογο Δασκάλων Κύμης-Αλιβερίου προκειμένου να αντιδράσουν στην αιφνιδιαστική επίσκεψη κλιμακίου του ΟΟΣΑ σε σχολεία της περιοχής.

Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των σωματείων βρέθηκαν μπροστά στην κλειστή πόρτα του γραφείου του Διευθυντή, ο οποίος αν και είχε ενημερωθεί και είχε αποδεχτεί την παράσταση διαμαρτυρίας επέλεξε να μην είναι παρών. Οι εκπρόσωποι των σωματείων εγκάλεσαν τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας για αντισυνδικαλιστική, αντιδεοντολογική και αντιθεσμική συμπεριφορά. Η ΕΛΜΕ κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού της δράσης του σωματείου μέσα από αυταρχικές και απαξιωτικές συμπεριφορές και διεμήνυσαν στον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας, ότι όχι μόνο δεν θα περάσει αλλά θα βρίσκει πάντοτε συσπειρωμένα σα μια γροθιά όλα τα σωματεία στον κοινό αγώνα υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης. 

Κείμενα καταγγελίας του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Νομού Ευβοίας και στήριξης των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας εξέδωσαν τα παρακάτω σωματεία: ΑΔΕΔΥ, Ν.Τ. Νομού Ευβοίας, Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ΕΛΜΕ Άνω-Λιοσίων-Ζεφυρίου, Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, ΕΛΜΕ Φωκίδας, ΕΛΜΕ Ημαθίας, Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου, Αντίσταση Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου