Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Επίσκεψη γιατρού-ψυχιάτρου στην Σκύρο

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Σκύρου και σε συνεννόηση με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Σκύρου (ΚΟΙ.Π.Α.Π), αρμόδιο για την Υγεία–Πρόνοια, επισκέφτηκε το νησί η Ψυχίατρος Καραντώνη Αργυρώ,η οποία εργάζεται στο ΙΚΑ Χαλκίδας. Η γιατρός δεχόταν ραντεβού από το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 έως και την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, ήταν δε απόρροια της πρόσφατης υπογραφής συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σκύρου, του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Αντωνίου Νέστορα και του διοικητή του ΕΚΑΒ Καρακατσιανόπουλου Κωνσταντίνου, που αφορά την αναβάθμιση της ιατροκοινωνικής φροντίδας στο νησί.

Η κα.Καραντώνη είχε και την δυνατότητα συνταγογράφησης, αφού με εντολή του Διοικητή 5ης ΥΠΕ είχε άδεια μετακίνησης.  Είχε επίσης τη καλοσύνη, μετά από αίτημα του Δήμου Σκύρου, να εξετάσει και να δώσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά δυνατότητας οπλοκατοχής στα μέλη του Κυνηγητικού Συλλόγου Σκύρου, για τα οποία σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν αναγκασμένοι να ταξιδέψουν μέχρι τη Χαλκίδα. Ορισμένους δε πολίτες, που είναι ανήμποροι να μετακινηθούν τους επισκέφτηκε αφιλοκερδώς στο σπίτι τους. Τελικά ο αριθμός των εξετεσθέντων όλες αυτές τις μέρες συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Κυνηγητικού Συλλόγου που χρειάστηκαν πιστοποιητικό δυνατότητας οπλοκατοχής, ξεπέρασε τους 45. 

Μετά από αίτημα του Δήμου και την σύμφωνη γνώμη του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας Κωανσταντίνου Βράκα, η κα. Καραντώνη δέχτηκε να επισκέπτεται το νησί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε οι εξεταζόμενοι να έχουν την απαραίτητη παρακολούθηση και συνέχιση της συνταγογράφησής τους.

Ο δήμος σε αυτό το επίπεδο εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τη κα.Καραντώνη. Ευχαριστούν επίσης τον Παρασκευά Αντώνη ο οποίος είχε την καλοσύνη να φιλοξενήσει την γιατρό στο Ξενοδοχείο «Περιγιάλι», καθώς επίσης τον πρώην Δήμαρχο Αγγελή Δημήτριο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Μακρή Γεώργιο που διέθεσαν στη γιατρό αυτοκίνητο για την μετακίνησή της κατά τις ημέρες παραμονής της στο νησί. Παρόμοιες δραστηριότητες του Δήμου προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον με την επίσκεψη ιατρικού κλιμακίου από το Γ.Ν.Α. εντός του μηνός Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου