Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Αγώνας Σκυταλοδρομίας Βίκος Street Relays στη Χαλκίδα

Στα πλαίσια διεξαγωγής του «Βίκος Street Relays Χαλκίδας», της πρώτης σκυταλοδρομίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στην πόλη, έγινε τεχνική σύσκεψη με την Τροχαία, και το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν την ημέρα των αγώνων. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους του Σώματος Σαμαρειτών και της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, που θα στηρίξουν τον αγώνα με εθελοντές τους. 

Σ’ ότι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:  Σημειώνουμε πως η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής: Φαρμακίδου – Αγγ.Γοβιού – Βόρεια Λωρίδα Παλαιάς Γέφυρας – Αρχ.Μακαρίου έως τη διασταύρωση με την οδό Χαλκόδοντος και αναστροφή – Αρχ.Μακαρίου – Βόρεια Λωρίδα Παλαιάς Γέφυρας – Αγγ.Γοβιού – Βουδούρη (παραλία), τερματισμός Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στις παραπάνω οδούς θα γίνει απο τις 9.45 έως τις 13.00. Διευκρινίζεται ότι θα δεσμευτεί μόνο η Βόρεια Λωρίδα κυκλοφορίας της Παλαιάς Γέφυρας. Επιπροσθέτως το τμήμα της οδού Φαρμακίδου απο τη διασταύρωση με την οδό Τσιριγώτη έως τη διασταύρωση με την οδό Κριεζώτου, θα παραμείνει κλειστό για τη διέλευση των οχημάτων ως τις 13.30.

Επίσης, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό Φαρμακίδου και στην ανατολική λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Αρχ.Μακαρίου απο το ύψος της Παλαιάς Γέφυρας έως την οδό Χαλκόδοντος.

Θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός Άθλησης του Δήμου Χαλκιδέων (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), με τον σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και τoν ΑΣ Αθλητική Ακαδημία Χαλκίδας, και έχοντας την πολύτιμη υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκηρύσσουν:
• τους ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομίας κοινωνικού χαρακτήρα 4×2500μ., 2×5000μ.,
• τον ατομικό αγώνα αγωνιστικού χαρακτήρα 10 χιλιομέτρων, καθώς και
• τους αγώνες παιδικών σκυταλοδρομιών 4×50μ., 4×100μ.

Οι αγώνες των σκυταλοδρομιών στη Χαλκίδα έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την δωρεά αθλητικού υλικού στα σχολεία της Χαλκίδας με την μεγαλύτερη συμμετοχή και τους καλύτερους χρόνους (ομαδικό) και είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της μεγαλύτερης πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου με την επωνυμία Βίκος Street Relays.  Είναι ο έβδομος αγώνας της σειράς και θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα.

Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη τύπου δόθηκε στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, ο Διευθυντής του Οργανισμού, Φώτης Γκούνης, ο Τεχνικός Σύμβουλος, Πανταζής Ρούσσος, ο Διευθυντής των αγώνων, Νότης Παπούλιας και ο εκπρόσωπος της Αθλητικής Ακαδημίας Χαλκίδας, τμήματος στίβου, Δημήτρης Τριανταφύλλου, που έδωσαν πληροφορίες για τους αγώνες. 

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, το ΒΙΚΟΣ Street relays γίνεται σε δέκα πόλεις σ’ όλη την Ελλάδα, με μεγάλη επιτυχία και στόχος της Χαλκίδας είναι από το χρόνου, 2018, ο αγώνας να γίνει τον Μάιο και βράδυ, οπότε αναμένεται να έχει φαντασμαγορικά χαρακτηριστικά και πολλές εκπλήξεις.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή για τα δημοτικά σχολεία είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ενώ μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, δημιουργώντας την ομάδα που επιθυμεί, σύμφωνα με τον κ.Παπούλια. 

Παράλληλα, οι διοργανωτές ζήτησαν την κατανόηση των πολιτών και οδηγών, στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για τη λιγότερη ταλαιπωρία τους, ενώ επισήμαναν τα οφέλη τέτοιων διοργανώσεων, που ανεβάζουν τον αθλητικό τουρισμό της Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου