Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Μ. Κουλούρη "Καθημερινά Κρεβάτια"


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Εύβοιας, το Θέατρο Χαλκίδας και οι Εκδόσεις Μελάνι παρουσιάζουν τη νέα ποιητική συλλογή της Μαρίας Κουλούρη "Καθημερινά Κρεβάτια". Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στις 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Χαλκιδέων στο Μέγαρο Κότσικα, Φαρμακίδου 15. Την ποιητική συλλογή θα παρουσιάσουν οι φιλόλογοι κ. Μαργαρίτα Παπαγεωργίου - Σύνδεσμος Φιλολόγων και ο κ. Γιάννης Κατσάνος - Θέατρο Χαλκίδας. Ο τενόρος Κώστας Κουρμπέτης και η Ηλιάννα Ηλιοπούλου στο πιάνο, θα συνοδεύσουν μουσικά την παρουσίαση του βιβλίου.


Η Μαρία Κουλούρη, γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1975 και ζει στην Αθήνα. Εργάζεται ως Λογοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Εμψυχώτρια θεατρικής ομάδας ενηλίκων με αυτισμό και νοητική υστέρηση.  Για την πρώτη της ποιητική συλλογή "Μουσείο άδειο" (εκδ. Μελάνι, 2013), βραβεύτηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων (2014). Επίσης ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, καθώς και ως πρωτοεμφανιζόμενη ποιήτρια στα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού "Ο Αναγνώστης". Το 2015 κυκλοφόρησε η δεύτερη ποιητική συλλογή της από τις εκδόσεις Μελάνι, με τίτλο "Ρολόγια και άλλοι χτύποι", για την οποία βραβεύτηκε με το βραβείο 'Σωτηρίου Ματράγκα' της Ακαδημίας Αθηνών (2016). Το "Καθημερινά κρεβάτια" είναι η τρίτη της ποιητική συλλογή. 
Θεατρικά της μονόπρακτα έχουν παρουσιαστεί σε μορφή θεατρικού αναλογίου, από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της Αθήνας. Έχει γράψει το σενάριο της ταινίας μικρού μήκους 'Μη με λησμόνει'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου