Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Συνέδριο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα έξυπνα συστήματα διαχείρισης

Συνέδριο με θέμα το “Σύγχρονο Αστικό Περιβάλλον, τον Μετασχηματισμό και τα Έξυπνα Συστήματα Διαχείρισης” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Το διοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί χρυσή ευκαιρία η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη, να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών που διαβιούν σε αστικά κέντρα.

Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε συνοπτικά στις πιο σημαντικές δράσεις που έχουν ολοκληρωθεί στον Δήμο Χαλκιδέων προς την κατεύθυνση αυτή και είναι:

- Η Βιοκλιματική Αναβάθμιση της Πλατείας πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας
- Η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών σε όλο σχεδόν το αστικό κέντρο της Χαλκίδας
- Το πιλοτικό έργο Smart City, που αφορά εγκατάσταση συστημάτων έξυπνου φωτισμού και έξυπνης στάθμευσης
- Οι ηλεκτρονικές πληρωμές βεβαιωμένων οφειλών στον Δήμο
- Οι ψηφιακές υπογραφές και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων
- Η ενσωμάτωση στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου της πλατφόρμας “Novoville” για τη διαχείριση της καθημερινότητας των δημοτών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού δικτύου οδοφωτισμού και την εγκατάσταση συστημάτων αυτοματοποίησης του ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου