Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ

Διευκρινήσεις για την απόφαση την κυβέρνησης σχετικά με την χρήση της πλαστικής σακούλας εκθέτει ο Γιάννης Μαραγκός, Γενικός Γραμματέας Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας

«Από 01/01/2018 όλες οι επιχειρήσεις πλην των περιπτέρων και των λαϊκών αγορών βάσει νόμου, απόφαση 180036/952-10-08-2017, χρεώνουν για κάθε μια σακούλα που διαθέτουν περιβαλλοντολογικό τέλος 0,04 λεπτά.

Με το λάθος τρόπο!!! επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν την εντύπωση ότι οι έμποροι χρεώνουν τους πελάτες τους 01/01/18 το κόστος της πλαστικής σακούλας, ενώ στην πραγματικότητα χρεώνεται το περιβαλλοντολογικό τέλος 0,03 λεπτά με επιπλέον Φ.Π.Α. σύνολο 0,04 λεπτά.

Το κόστος της πλαστικής σακούλας που ανάλογα τις διαστάσεις και το πάχος της κυμαίνεται από 0,03 έως 0,30 λεπτά συνεχίζουν να το επιβαρύνονται οι επαγγελματίες και να την παρέχουν στον καταναλωτή δωρεάν. Αυτό που επιβαρύνεται ο καταναλωτής είναι μόνο το περιβαλλοντολογικό τέλος το οποίο αποδίδεται εξ ολοκλήρου κάθε τρίμηνο στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Η χρέωση της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα γίνεται μόνο από s/m ξένων συμφερόντων όπου η οικονομική τους πολιτική επιβάλλει την χρέωση του κόστους της πλαστικής σακούλας με πιθανό κάποιο κέρδος σε αυτήν συν το περιβαλλοντολογικό τέλος 0,04 λεπτά που αποδίδεται στον (ΕΟΑΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου