Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Δίνεται ξανά σε χρήση το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

Μετά τις επισκευές σε καίρια σημεία του μηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού, δίνεται ξανά σε χρήση, σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας. Παρέμεινε κλειστό από τις 10 Δεκεμβρίου 2017, αφού κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν επισκευές για την καλύτερη λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και για τον ευπρεπισμό κοινόχρηστων χώρων.

Συγκεκριμένα:
- Επισκευάστηκαν 5 αντλίες ανακυκλοφορίας νερού της μικρής και μεγάλης πισίνας.
- Καθαρίστηκαν και συντηρήθηκαν οι 4 λέβητες και καυστήρες.
- Επισκευάστηκαν οι αντλίες λυμάτων και οι αντλίες υπερχείλισης νερού της μεγάλης πισίνας
- Επισκευάστηκα οι σωλήνες ύδρευσης, όπου υπήρχαν διαρροές
- Αντικαταστάθηκαν οι μηχανισμοί στις μπαταρίες των μπάνιων και έγινε εξωραϊσμός στους χώρους των αποδυτηρίων και όπου αλλού απαιτείτο
- Έγινε καθαρισμός της μεγάλης πισίνας.

Στο μεταξύ προχωρά και η διαδικασία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης 400.000 € με ΦΠΑ. Επιπλέον από τον Δήμο Χαλκιδέων γίνονται ενέργειες προς την εταιρεία Φυσικού Αερίου για να φτάσει ο αγωγός μέχρι το Κολυμβητήριο. 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στόχος είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας να λειτουργεί με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για αθλούμενους και προπονητές. Επίσης ανέφερε ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την ενεργειακή αναβάθμιση, που θα σημαίνει μικρότερο κόστος στη λειτουργία του και ανοικτό περισσότερες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου