Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Οι Πρόσκοποι της Εύβοιας πραγματοποίησαν με επιτυχία τις χειμερινές δράσεις τους κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αποχαιρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά που έφυγε.

Την 10/12/2017, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Συνέδριο των Βαθμοφόρων Προσκόπων της Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας στη φιλόξενη Λιβαδειά, όπου ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για την ανάπτυξη του Προσκοπισμού στα όρια της Περιφέρειάς. 

Επίσης την 23/12/2017 στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκαν οι προπαρασκευαστικές ενότητες εκπαιδεύσεων νέων Βαθμοφόρων. Συμμετείχαν 20 ενήλικα στελέχη από όλη την Εύβοια και υπεύθυνοι των εκπαιδευτικών ενοτήτων ήταν οι Κώστας Δερβεντζής και Χρήστος Αλεξίου. 




Αναλυτικά οι δράσεις των Τμημάτων κατά τις διακοπές Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς είχαν τους εξής προορισμούς:

- Λυκόπουλα & Πρόσκοποι 1ου Συστήματος Χαλκίδας: Βόλος & Πήλιο
- Ανιχνευτές Ν. Αρτάκης: Λαμία 
- Ανιχνευτές Χαλκίδας: Βόλος & Πήλιο 
- Πρόσκοποι 6ου Συστήματος Χαλκίδας: Λάρισα
- Λυκόπουλα 4ου Συστήματος Χαλκίδας, Λάρισα
- Λυκόπουλα 6ου Συστήματος Χαλκίδας, Δράμα
- Πρόσκοποι 1ου Μεσσαπίων: Αθήνα
- Πρόσκοποι 1ου Λίμνης: Αγ. Ελένη Λίμνης

Οι Πρόσκοποι συνδύασαν ψυχαγωγία και γνωριμία με την ελληνική ύπαιθρο, επισκέφθηκαν μοναδικά μέρη όπως το δάσος και τα γραφικά χωριά του Πηλίου, οινοποιείο στον Βόλο, στο Πάρκο Ευχών, στο Αρχαίο Θέατρο, και στο Μνημείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λάρισας, στην Ονειρούπολη Δράμας, στο Κάστρο της Λαμίας, σε Ακρόπολη & Αστεροσκοπείο Αθηνών. Επιπλέον  έδωσαν χαρά σε αρκετό κόσμο τραγουδώντας τα Κάλαντα και συμμετείχαν σε σημαντικές δράσεις προσφοράς, όπως στο Γηροκομείο Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου