Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ρύθμιση δανείων Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας και Πυρόπληκτων ζήτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας

Τη ρύθμιση των δανείων που αφορούν την Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας και των Πυρόπληκτων που ήταν με την εγγύηση Δημοσίου, ζήτησε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη στην Κοινή συνεδρίαση των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, την Κυριακή 18/3/2018 στη Λιβαδειά. Τονίζοντας ότι η ρύθμιση είναι ζωτικής σημασίας διότι οι δανειολήπτες είναι πραγματικά εγκλωβισμένοι, έθεσε πρόταση τα εν λόγω δάνεια να αντιμετωπιστούν όπως τα αγροτικά. Να κουρευτούν και να λάβουν δεκαετή παράταση αποπληρωμής.

Αναφορικά με την κοινή συνεδρίαση η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας εξαίροντας την συνεργασία των Επιμελητηρίων ανέφερε : Μετά από τόσα χρόνια ύφεσης υπάρχει ανάγκη μιας κοινής φωνής, μιας κοινής πορείας του επιχειρηματικού κόσμου. Θεωρώ υποχρέωση μας να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλες τις δυσκολίες με κοινή διεκδίκηση, κοινές δράσεις, κοινές δικτυώσεις. Να δημιουργήσουμε μία ισχυρή ομάδα, η οποία με διευρυμένη ικανότητα θα προσπαθήσει ώστε η περιφέρεια μας, να είναι η πρώτη που θα ξεκολλήσει από την μιζέρια και την οικονομική κρίση. Μια ομάδα με χαρακτηριστικά μιας ζωντανής, ανοιχτής και διαρκώς εξελισσόμενης πρωτοβουλίας που θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας αλλά και για την επίλυση κοινών προβλημάτων της. Να συνεργαστούμε και να δραστηριοποιηθούμε επιθετικά συντονισμένα, προγραμματισμένα, αναπτύσσοντας από κοινού : Πρωτοβουλίες για την προώθηση της ιδέας της εξωστρέφειας σε όλους τους τομείς της τοπικής επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της Περιφέρειας. Για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Για την ανάπτυξη και την προβολή του τουρισμού. Για την στήριξη της καινοτομίας. Για την διαχείριση προγραμμάτων.

Όσον δε αφορά την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των επιμελητηρίων, τόνισε ότι για να σταθεί δυνατό να στηρίζουν ως φορείς, την ιδιωτική πρωτοβουλία, θα πρέπει να εξασφαλιστεί : Η οικονομική βιωσιμότητα τους. Η περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόλου τους στην θεσμική λειτουργία του επιχειρείν (να λειτουργούν ως Φορείς αδειοδότησης και πιστοποίησης επαγγελμάτων). Η ενδυνάμωση τους με αύξηση του προσωπικού. Η δημιουργία και η κατάλληλη στελέχωση τους με γραφεία τεχνικής υποστήριξης των επιχειρήσεων (επανδρωμένα με ειδικούς επιστήμονες). Η υλοποίηση των ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Σπυρίδων Κουτσαύτης, αναλύοντας και θίγοντας επί μέρους θέματα του Επιμελητηριακού Θεσμού και ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της νέας επιμελητηριακής νομοθεσίας τα οποία επηρεάζουν την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των Επιμελητηρίων.

Παρόντες από το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας ήταν και οι : Ιωάννης Σταθόπουλος, Ιωάννης Μαραγκός, Βασίλης Βαρελάς, Χρήστος Παύλου, Σοφία Κόλλια-Βότση, Δέσποινα Καραμπέτσου, Δημήτριος Κατσίκας, Αναστάσιος Βελισσαρίου, Νικόλαος Φωκίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου