Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ

Με μεγάλη λαμπρότητα πανηγύρισε την Κυριακή 22 και την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, η ιστορική  Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, με πληθωρική συμμετοχή κόσμου.


Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ ανήμερα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, συλλειτουργούντων και άλλων πατέρων της Μονής, του Ηγουμένου π. Χριστοδούλου και του π. Χριστοφόρου Παπαθανασίου, 

.Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε, κατά την παράδοση, η Λιτανεία της Εικόνος και των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου γύρω από τον περίβολο της Μονής, την οποία συνόδευσαν καβαλάρηδες με τα άλογά τους, η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων, άγημα από το 575 Τάγμα Πεζοναυτών Αυλώνας, μέλη πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Μετά την επιστροφή της Λιτανείας ευλογήθηκε το φαγητό – πανηγύρι, το οποίο προετοίμασαν εθελοντές, αξιοποιώντας τις προσφορές των τοπικών κτηνοτρόφων και προσεφέρθη σε όλους τους πανηγυριστές, ενώ μετά και την διανομή του Αντιδώρου, έξω από την αυλή της Μονής, πραγματοποιήθηκε το «Χοροστάσι του Αη-Γιώργη», κατά το οποίο πολλοί Πολιτιστικού Σύλλογοι της Περιοχής αναβίωσαν παλαιά παράδοση των κατοίκων της περιοχής του Ληλαντίου Πεδίου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου