Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ

Το Σαββατοκύριακο των Αγίων Πάντων, 2 και 3 Ιουνίου 2018, στη Μονή Οσίου Δαυΐδ Εύβοιας, θα πραγματοποιηθούν Εορταστικές Εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούν στην επίσημη Αναγγελία του γεγονότος, της συναριθμήσεως μεταξύ των Αγίων της Εκκλησίας, του Οσίου Ιακώβου του νέου ασκητού, του επονομαζομένου και «με συγχωρείτε». Ο Όσιος Ιάκωβος έζησε επί σαράντα ολόκληρα χρόνια στη Μονή του Αγίου Δαυΐδ.

Οι Εκδηλώσεις αυτές, θα πραγματοποιηθούν στη Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στην Βόρειο Εύβοια με την τιμητική παρουσία, τόσον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου,  σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα:

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018
18:15 Υποδοχή της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος

18:30 Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός στο Καθολικό της Μονής, στον οποίον θα χοροστατήσει  ο  Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.
Ανάγνωση της Πατριαρχικής Συνοδική Πράξεως αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου, διατελέσαντος Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018
06:00 Έναρξη της Ακολουθίας του Όρθρου.
07:00 Άφιξη του Πατριάρχου και του Αρχιεπισκόπου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος.

08:00 Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου