Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Πρόγραμμα του WWF Ελλάς στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

Την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων φιλοξένησε την κα Ελένη Σβορώνου, συγγραφέα και υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF Ελλάς, για να «μαγειρέψει» στους μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας έναν καλύτερο κόσμο.

Η πανελλήνια εκστρατεία του WWF Ελλάς «Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας», αποτέλεσε ένα ταξίδι ανακάλυψης ώστε να προσεγγίσουμε με έναν «πράσινο» τρόπο την διατροφή μας και τις καταναλωτικές μας συνήθειες, έτσι ώστε να προστατέψουμε την υγεία μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη.

Μέσα από βιωματικές δράσεις οι μαθητές ενημερώθηκαν για την εντοπιότητα και εποχικότητα των φρούτων και λαχανικών που ευδοκιμούν στην χώρα μας, γνώρισαν την σπατάλη τροφίμων και τα ποσοστά φαγητού που πετιούνται καθημερινά και μας ξενάγησαν στον κόσμο των δικών τους διατροφικών συνηθειών.

Παράλληλα, στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας, η κα Σβορώνου μέσα από το βιβλίο της «Μην τρως ότι σου σερβίρουν!» έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν για την διατροφή, τον σύγχρονο τρόπο ζωής και πως υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν το «πιάτο» μας, την υγεία μας και την υγεία του πλανήτη. Απαραίτητα συστατικά για να αποκτήσουμε τις βάσεις προκειμένου να γίνουμε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές.

Η σχετική διαδραστική έκθεση για τα παιδιά του WWF Ελλάς θα βρίσκεται στην Χαλκίδα 13-14 Ιουνίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου