Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΝΗΘΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη Εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού, με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών από τα Εγκαίνια του Ι. Ναού και την ίδρυση της πρώτης Ενορίας στην περιοχή του Κανήθου Χαλκίδος. Την Εκδήλωση άνοιξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους, με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

Στη συνέχεια, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, τραγούδησε θαυμάσια τραγούδια από την πλούσια Ελληνική Παράδοση, από όλα τα μέρη της Πατρίδος.

Την κεντρική Ομιλία πραγματοποίησε η κ. Χριστίνα Αδάμ, θεολόγος και μέλος της Ενορίας από την βρεφική της ηλικία και επί πολλά χρόνια συνεργάτιδα στα Κατηχητικά και τις άλλες Ενοριακές δραστηριότητες. Στην Ομιλία της η κ. Αδάμ, την οποία συνόδευε και προβολή φωτογραφικού υλικού από Ιερές Ακολουθίες και Εκδηλώσεις της Ενορίας, παρουσίασε την ιστορία του Ιερού Ναού και των προσώπων που πέρασαν και «σημάδεψαν» τα γεγονότα, από την ανέγερσή του μέχρι και σήμερα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαμε στον πρώτο Ιερέα και πνευματικό πατέρα όλων σχεδόν των κατοίκων του Καράμπαμπα, τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τσούβαλη, ο οποίος σύνδεσε τον εαυτό του και την διακονία του με την Ευαγγελίστρια και με τις ενέργειές του κατέστησε την Ενορία πρωτοπόρα σε πολλά ζητήματα της καθημερινότητος των ανθρώπων.

Εξαιρετική ήταν η αναφορά της κ. Αδάμ και στον Εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόδωρο Πάζιο, ο οποίος συμπλήρωσε σαράντα (40) χρόνια διακονίας στον Ιερό Ναό και τιμήθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με ειδική Διάκριση, που του απένειμε ο Σεβασμιώτατος.
Τιμητική διάκριση απενεμήθη ακόμη και στον αξιότιμο κ. Ιωάννη Τσίγκανο, Εκκλησιαστικό Επίτροπο επί μία πεντηκονταετία, ο οποίος εκδαπανάται στην εθελοντική διακονία του Ι. Ναού και των αναγκών των Ενοριτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου