Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Στέγαση και εργασία αστέγων στο Δήμο Χαλκιδέων


Με απόφαση της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου εγκρίθηκε το Σχέδιο που είχε υποβάλλει ο Δήμος Χαλκιδέων για το πρόγραμμα ¨Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους”. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 8 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα και ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ο μοναδικός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχοντας υποβάλλει σχετική πρόταση.


Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, εκ των οποίων στον Δήμο Χαλκιδέων αντιστοιχεί ποσό 250.000,00€.

Στις Ενέργειες Στέγασης και κάλυψης βασικών αναγκών οι δαπάνες που καλύπτονται από το Πρόγραμμα είναι οι παρακάτω:

-Κάλυψη ενοικίου έως του ποσού των 180 ευρώ μηνιαίως για έναν (1) ωφελούμενο, έως 240 ευρώ μηνιαίως για δύο (2)ωφελούμενους και έως του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως για τρεις (3) ή περισσότερους ωφελούμενους για διάστημα έως και 18 μήνες, κατόπιν αξιολόγησης από τον Δικαιούχο/ Διαχειριστή για την αναγκαιότητα συνέχισης της παροχής κατά τη συμπλήρωση 12 μηνών.

-Δαπάνες οικοσκευής έως του ποσού των 750€ άπαξ για έναν (1) ωφελούμενο, 900€ άπαξ για δύο (2) ωφελούμενους και 1.000€ άπαξ για τρεις (3) ή περισσότερους ωφελούμενους.

-Λειτουργικές δαπάνες (δαπάνες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και κοινοχρήστων για διάστημα έως και 18 μήνες κατόπιν αξιολόγησης από τον Δικαιούχο/ Διαχειριστή για την αναγκαιότητα συνέχισης της παροχής κατά τη συμπλήρωση 12 μηνών), έως του ποσού των 750€ άπαξ για έναν (1) ωφελούμενο, 900€ άπαξ για δύο (2) ωφελούμενους και 1.000€ άπαξ για τρεις (3) ή περισσότερους ωφελούμενους.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, το πρόγραμμα αποσκοπεί στη μετάβαση από τις Δομές επείγουσας στέγασης και τους κοινωνικούς ξενώνες, σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, με παράλληλες δράσεις υποστήριξης και εργασιακής επανένταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου