Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Αποκατάσταση ζημιών από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις πληγείσες περιοχές

Σε άμεσες ενέργειες αποκατάστασης έχει προχωρήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά την επέλαση των έντονων καιρικών φαινομένων, στις περιοχές όπου επλήγησαν από αυτά.

Συγκεκριμένα, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας, ενώ εκκρεμεί από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας το αίτημα για κήρυξη και του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Με ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατασκευάστηκαν ασφαλείς προσωρινές προσβάσεις και δόθηκε στην κυκλοφορία το σύνολο των κατεστραμμένων δρόμων. Έχει, επίσης, τοποθετηθεί σήμανση στο σύνολο των επικινδύνων σημείων.

Ακόμη, ολοκληρώνεται η καταγραφή των βλαβών στις δημόσιες υποδομές (οδικές κλπ), ώστε άμεσα να υποβληθούν στο Υπουργείο Οικονομίας τα σχετικά αιτήματα και τεχνικά δελτία για χρηματοδότηση της ανακατασκευής τους.

Κλιμάκια της Περιφέρειας βρέθηκαν άμεσα στην περιοχή για επισκόπηση των ζημιών σε επιχειρήσεις, ενώ τη Δευτέρα ενεργοποιούνται και οι αντίστοιχες επιτροπές καταγραφής.

Περαιτέρω, παρασχέθηκε πόσιμο νερό στους πληγέντες μέσω βυτίων, έως ότου αποκατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης, ενώ ειδικά συνεργεία ανέλαβαν τον καθαρισμό τριών σχολείων και του δημοτικού γυμναστηρίου του Μαντουδίου.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τις οικείες Δημοτικές αρχές, πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις απόδοσης κυκλοφορίας στα κάτωθι σημεία:

Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας

· Βλάβες (καταστροφή τμήματος) στο Δρόμο (Ε.Ο.77) Προκόπι - Μαντούδι. Έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία μέσω προσωρινής παράκαμψης και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεχίζονται οι εργασίες προστασίας δρόμου με μεγάλους ογκόλιθους.

· Βλάβες (Κούφωμα σε διάφορα σημεία) στον Ε.Ο. 77 Μαντουδι - Στροφυλιά (Γαλαξίας). Γίνονται εργασίες αποκατάστασης

· Βλάβες διασταύρωσης μετά το Μαντούδι προς Μετόχι. Γίνονται εργασίες αποκατάστασης.

· Γέφυρα Κηρίνθου. Έγινε επανεπίχωση στο ένα βάθρο και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, ενώ εκκρεμούν συμπληρωματικές εργασίες.

· Γέφυρα προς Κυμάσι. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία προς λιμάνι Μαντουδίου μέσω της προσωρινής πρόσβασης.

· Δερβένι (βλάβες στα πλέγματα). Τοποθετήθηκε σήμανση και γίνονται εργασίες αποκατάστασης.

· Προκόπι – Δαφνούσα (επαρχιακή οδός). Εργασίες αποκατάστασης σε διάφορα σημεία.

Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού

· Επαρχιακή Οδός (Ε.Ο). Ταξιάρχης- Καστανιώτισσα, Ορεινό δίκτυο Ιστιαίας (Κοκκινομηλία-Μονοκαριά - Κρυονερίτης - Μηλιές). Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης των καταπτώσεων και συντήρησης.

· Ήλια. Συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης των καταπτώσεων και συντήρησης.

· Ροβιές – Βουτάς (διαστ. Μαρούλι). Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης των καταπτώσεων και συντήρησης.

· Εθνική Οδός Βασιλικά – Ιστιαία. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης των καταπτώσεων και συντήρησης.

Δήμος Χαλκιδέων

· Δροσιά -Κοκόσι – Λουκίσια (επαρχιακή οδός). Γίνονται εργασίες αποκατάστασης του δρόμου και των πλεγμάτων και ανακατασκευής γέφυρας

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων

· Στενή - Στρόπωνες (επαρχιακή οδός). Συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης των καταπτώσεων και συντήρησης.

· Στρόπωνες- Λάμαρη – Χιλιαδού (δημοτική οδός). Συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης των καταπτώσεων και συντήρησης.

· Δασικός Μετοχίου (δημοτική οδός). Συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης των καταπτώσεων και συντήρησης.

Τέλος, συνεισφέρουμε στους Δήμους με εργασίες μηχανημάτων έργου (περιοχές Δρυμώνας-Κερασιά, Ήλια- Πολύλοφος, μοναστήρι, Αχλάδι –Κοτσικιά, Μονή Γαλατάκη, Ξενοδοχείο Κάμινος και λοιπό δημοτικό δίκτυο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου