Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ζητά τη στήριξη των πλημμυροπαθών

Ψήφισμα εξέδωσε η Γενική Συνέλευση των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για τους πληγέντες στη Βορειοκεντρική Εύβοια, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους στηρίξει.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας, τους αγροτοκτηνοτρόφους, τους επαγγελματίες και τις οικογένειές τους, στη Βορεικοεντρική Εύβοιας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες από τα τέλη του Σεπτέμβρη 2018. 

Αντίστοιχα εκφράζουμε και την συμπαράστασή μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών του ΕΠΑΛ και του Ενιαίου Λυκείου Μαντουδίου, που διεκδικούν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα σχολεία από την πλημμύρα, ώστε να ξεκινήσει η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και η διδασκαλία όλων των μαθημάτων.

Ακόμα και σχεδόν δύο μήνες μετά τις πλημμύρες έχουν μείνει «ανοικτές πληγές» σε κύρια ζητήματα της καθημερινής διαβίωσης όπως είναι η πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης, η αποκατάσταση σχολικής στέγης, μια πρώτη βοήθεια για να σταθεί στα πόδια του πάλι αυτός ο κόσμος. Στο Σπαθάρι και το Μετόχι ακόμα δεν υπάρχει πόσιμο νερό, οι αποζημιώσεις από τις καταστροφές μετατίθενται για τις αρχές του επόμενου, το οδικό δίκτυο επισκευάζεται με «μπαλώματα», δεν υπάρχουν πλέον στην περιοχή τα απαραίτητα μηχανήματα για την εκκαθάριση μπαζών, τα αναγκαία έργα καθαρισμού και εμβάθυνσης των ποταμών και παραποτάμων στην ουσία δεν έχουν ξεκινήσει, με το χειμώνα να είναι μπροστά και τους κινδύνους ακόμα και από μικρότερης έντασης βροχής να παραμένουν μεγάλοι.

Στεκόμαστε με γνήσια εργατική αλληλεγγύη στο πλευρό των συναδέλφων μας, στους αγροτoκτηνοτρόφους, τους επαγγελματίας της περιοχής και τις οικογένειές τους, σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση για τα δίκαια αιτήματά τους: 
  • Για να τους καταβληθεί εδώ και τώρα από την κυβέρνηση έκτακτο επίδομα για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.
  • Άμεσα να τους καταβληθούν αποζημιώσεις στο 100% για όλες τις καταστροφές. 
  • Να κινηθούν άμεσα όλα τα μέσα του κρατικού μηχανισμού για τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου