Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Βασίλης Καθαροσπόρης: «Η Δημοτική Αρχή αδικεί τον εαυτό της»

Η σύναψη δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς χρηματοδότηση του έργου της δημοτικής αγοράς λόγω απροθυμίας λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων, συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων.

Επί του κρίσιμου ζητήματος για το μέλλον του δήμου τοποθετήθηκε καίρια και ο τέως Αντιδήμαρχος Έργων και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Καθαροσπόρης. Ο κ. Καθαροσπόρης διευκρίνισε εξ αρχής, πως κανείς δεν αρνείται την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου, αλλά πως στην ουσία του το σώμα καλείται να αποφασίσει επί μίας «έωλης εισήγησης» από πλευράς δημοτικής αρχής. «Εκτιμώ ότι η Δημοτική αρχή αδικεί τον εαυτό της. Η Δημοτική αρχή στην προσπάθεια που κάνει για να επανεκλέγει θα πει κάναμε αυτό, αυτό, αυτό φτάσαμε ως εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά θέλοντας να τονίσει την προχειρότητα με την οποία προτάθηκε το ποσό.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε διερωτημένος, πώς προκύπτει το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ εφόσον δεν υφίσταται οριστική μελέτη, τεύχη δημοπράτησης και μελέτη εφαρμογής. Μάλιστα, σημείωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία «το έργο θα αγγίζει το χιλιοστό του κόστους του», υπογραμμίζοντας το υπέρογκο του ποσού που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή. Ο τέως Αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε, ότι δεν είναι κατά του δανείου αλλά το ποσό τρομάζει καθώς μπορεί να διαφοροποιηθεί άρδην αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν χρειάζεται αυτή η «πρεμούρα».
Ο κος Καθαροσπόρης βασισμένος στην επιχειρηματολογία του πρότεινε το θέμα να αποσυρθεί και να επανέλθει ενώπιον του σώματος με μία πραγματική εισήγηση και όχι φανταστική και σε χρόνο, που η διαδικασία θα επιτρέπει την οριστικοποίηση του κόστους του έργου με μηδαμινές αποκλίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου