Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση για οδική ασφάλεια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια πραγματοποίησε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών, το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018.  Η δράση έγινε με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, η οποία έχει καθιερωθεί να τιμάται την 3η Κυριακή του Νοεμβρίου και στόχος ήταν η σκιαγράφηση και η ανάδειξη των βασικών λόγων και των συνεπειών των τροχαίων ατυχημάτων στην χώρα μας.

Την ενημερωτική εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Καθενών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του ανωτέρω προβλήματος το οποίο έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την κοινωνία μας και να εντριφθούν σε συμπεριφορές που αποτελούν κλειδί για την οδική ασφάλεια και να συνειδητοποιήσουν πως μία δική μας αμέλεια ή παραβατική συμπεριφορά μπορεί να επιφέρει τρομακτικές συνέπειες σε εμάς τους ίδιους, αλλά και στους συνανθρώπους μας.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε μια γενική ανασκόπηση της κατάστασης που επικρατεί από τον Υ/Α’ Αναστασίου Δημήτριο, Αξιωματικό του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον ρόλο που διαδραματίζει η Τροχαία στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων. Ο ομιλητής με την υποστήριξη εποπτικού υλικού προσέγγισε διάφορες πτυχές του ζητήματος αυτού, όπως το κομμάτι της οδικής ασφάλειας, την παραβατική συμπεριφορά, την σημασία της συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων γύρω από τα ατυχήματα, τις επιπτώσεις που απορρέουν από αυτά, καθώς και την θέση της πολιτείας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Υποστηρικτικό ρόλο στην δράση είχε και η Αστυνόμος Β’ Παρτσανάκη Αιμιλία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι αθέατες πλευρές του τροχαίου ατυχήματος», το οποίο δημιουργήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας σε συνεργασία με την σκηνοθετική ομάδα του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χαλκίδας.

Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε εμφαλτήριο για την δημιουργία ενεργών πολιτών, που δίνουν σημασία στην διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης αλλά και υπεύθυνης συμπεριφοράς για μια βιώσιμη κοινωνία όπου η αξία της ζωής γίνεται σεβαστή απ’ όλους.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων ευχαριστεί θερμά το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, τον Διοικητή της Τροχαίας κ. Κωνσταντίνο Κουκουβίνο, τον Υ/Α’ Αναστασίου Δημήτριο, Αξιωματικό του Τμήματος Τροχαίας και την Αστυνόμο Β’ Παρτσανάκη Αιμιλία που χάρη στην πρωτοβουλία τους πραγματοποιήθηκε μια δράση με πολύτιμη σημασία για την κοινωνία μας και τους πολίτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου