Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση για τους ηλικιωμένους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

Ομιλία με θέμα «Η Θέση των Ηλικιωμένων στην Σύγχρονη Κοινωνία» πραγματοποίησε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε μια γενική ενημέρωση από την κα Χοστολίδου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας για τον ρόλο των Κοινωνικών Λειτουργών και το έργο τους, καθώς επίσης και για τις υπηρεσίες, τις αρμοδιότητες και τις παροχές του Κέντρου Κοινότητας.

Έπειτα η κα Διονέλη Μαρία, Διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Κοινότητας, ενημέρωσε για τα επιδόματα και τα τρέχοντα προγράμματα που υλοποιούνται και διεκπεραιώνονται από το Κέντρο Κοινότητας, έτσι ώστε να διευκολύνεται η διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα, αποσκοπώντας στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης η κα Ξανθού Εμμανουέλα, Ψυχολόγος και υπάλληλος της ανωτέρω δομής, παρουσίασε στο κοινό τα προβλήματα που απορρέουν από την συσσώρευση των συμπτωμάτων της πνευματικής και της σωματικής κάμψης που συνοδεύουν τα γηρατειά και έδωσε λύσεις για την άμεση αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων όταν αυτά εκδηλώνονται, όπως επίσης και κάποια προληπτικά μέτρα που συμβάλουν στην αναβάθμιση του ποιοτικού τρόπου ζωής των ηλικιωμένων.

Την ομιλία ολοκλήρωσε, με την εισήγησή της, η κα Αφέντρα Σοφία, επιμελήτρια Β΄ Γενικής Ιατρικής του Περιφερειακού Ιατρείου Στροπώνων και του Κέντρου Υγείας Ψαχνών. Αναφέρθηκε στα παθολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των υπερηλίκων και τα οποία
 θεωρούνται επιβαρυντικοί παράγοντες για την καθημερινότητά τους.  Τέλος μίλησε για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης και την αναγκαιότητά του, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. 
Το Κέντρο Κοινότητας ευχαριστεί θερμά την Βιβλιοθηκονόμο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών, κα Αναστασίου Μαρία για την παραχώρηση του χώρου, την φιλοξενία και την στήριξή της, καθώς επίσης και την Αντιδήμαρχο Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Κοινωνικών Υπηρεσιών, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Απασχόλησης & Τουρισμού, κα Βασιλείου Μαρία για την παρουσία της στην ομιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου