Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ανακοίνωση υποψηφιότητας Χρήστου Δ. Παγώνη


Την υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε την Τετάρτη 23/1, στο αμφιθέατρο, Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.

Τον Χρήστο Παγώνη προλόγισε η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγήτρια Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην μεγάλης σημασίας για την τοπική ανάπτυξη συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων και του ΕΚΠΑ για τη δημιουργία της «Τεχνόπολης Ευρίπου» και της λειτουργίας Πανεπιστημιακών σχολών στην περιοχή μας ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει την μεγάλη προσπάθεια που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια για να παρουσιάσει η Χαλκίδα ένα νέο, εξωστρεφές πρόσωπο με πληθώρα έργων και πρωτοβουλιών.


Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων και επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Προόδου & Ελπίδας- Χαλκίδα Ζωντανή Πόλη» Χρήστος Παγώνης έκανε μια εκτενή αναφορά στην τραγική κατάσταση της χώρας όταν ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου και σημείωσε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων βρέθηκε έωλος και απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει αυτή την ασφυκτική πραγματικότητα. «Έπρεπε να κρατήσουμε όρθιο τον Δήμο μας και να του δώσουμε μια άλλη προοπτική, να τον βάλουμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά βγάζοντας τον από το τέλμα που η οικονομική κρίση τον είχε φέρει. Έπρεπε να επανασχεδιάσουμε από την αρχή την αναπτυξιακή στρατηγική του Δήμου μας, να καταστρώσουμε ένα μακρόπνοο σχέδιο για το ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια ώστε να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με μια αντίστοιχη κατάσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η εξωστρέφεια, η τουριστική ανάπτυξη και τα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων ήταν μια στρατηγική επιλογή τόσο για την βραχυπρόθεσμη όσο και την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του Δήμου. «Έπρεπε να φέρουμε χρήματα στο Δήμο μας. Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια σειρά από δράσεις και διοργανώσεις που προσέλκυσαν εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών και έβαλαν την περιοχή μας ξανά στον τουριστικό χάρτη τονώνοντας σημαντικά την τοπική οικονομία» ανέφερε ο Δήμαρχος. Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Χρήστος Παγώνης  ανέλυσε όλα τα έργα που έχει ολοκληρώσει και δρομολογήσει η παρούσα Δημοτική Αρχή σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες καθώς και όσα έχουν εξασφαλιστεί ήδη σημαντικές χρηματοδοτήσεις. Στάθηκε στο θέμα της Δημοτικής Αγοράς που η παρούσα Δημοτική Αρχή κατάφερε μετά από 30 χρόνια στασιμότητας να επιλύσει και σημείωσε ότι το έργο της Δημοτικής Αγοράς και της Πλατείας Αγοράς μαζί με τις εκτεταμένες Αστικές Αναπλάσεις που υλοποιούνται θα αλλάξουν δραστικά την εικόνα του Δήμου μας και θα τον κάνουν πιο φιλικό, πράσινο και προσβάσιμο σε όλους, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Επίσης αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική του Δήμου και στο πλέγμα δράσεων αλληλεγγύης που υλοποιούνται από το Δήμο προκειμένου να στηρίξουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Ο Χρήστος Παγώνης στη συνέχεια σκιαγράφησε το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας με συγκεκριμένα έργα και δράσεις σε κάθε Δημοτική Ενότητα τονίζοντας ότι η επόμενη θητεία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ιστορική ευκαιρία να υλοποιηθούν τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν το Δήμο Χαλκιδέων και τα οποία δρομολογήθηκαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος με αυτοκριτική διάθεση δεν παρέλειψε να σημειώσει τα λάθη που η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος έκανε. Σημείωσε χαρακτηριστικά «Εστιάσαμε στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα και δεν δώσαμε τη δέουσα σημασία στα θέματα καθημερινότητας. Ο Δήμος μας έχει πολλά προβλήματα. Κάθε μέρα λύνουμε προβλήματα και διαρκώς προκύπτουν νέα.

Έχω και προσωπικά κατηγορηθεί για πάρα πολλά θέματα. Μαγικό ραβδί δυστυχώς δεν υπάρχει. Επίσης δεν υπάρχουν και μαγικές λύσεις. Όσοι ανακάλυψαν εσχάτως το «φως το αληθινό» και υπόσχονται ότι θα τα λύσουν όλα δια μαγείας το μόνο που κάνουν είναι να κοροϊδεύουν κατά πρόσωπο τους συμπολίτες μας.

Απέναντι σε όλες αυτές τις «σειρήνες» εμείς απαντάμε με σοβαρότητα,  με κοστολογημένο και εφικτό σχέδιο για το πως καθημερινά κάνουμε το Δήμο μας ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε όλοι.»

Τέλος, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του που εργάστηκαν σκληρά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και ανέφερε ότι η δημοτική παράταξη στην οποία ηγείται έχει ενισχυθεί σημαντικά με νέα πρόσωπα που έχουν αφήσει το στίγμα τους για το ήθος, την εντιμότητα και την επαγγελματική του πορεία στο τόπο και τα οποία θα παρουσιάσει συγκροτημένα το επόμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου