Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Μαραγκός Γιάννης: Ο Δήμος και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Του Γιάννη Μαραγκού Γενικού Γραμματέα Επιμελητηρίου Ευβοίας

Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που η παρατεταμένη κρίση τους έφερε το τελευταίο διάστημα να βιώνουν ταυτόχρονα την αγωνία και την ανασφάλεια σχετικά με το τι τελικά θα γίνει όσο αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όπου οι τελευταίες εξελίξεις, κατάργηση του νόμου Κατσέλη τους έχουν εγκλωβίσει σε ένα ‘’λαβύρινθο’’ χωρίς να έχουν στην ουσία από πουθενά καμία ουσιαστική βοήθεια.
Από την μία πλευρά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η κατάργηση του νόμου Κατσέλη αντικαθίσταται από ένα νέο προϊόν, εάν όχι καλύτερο σίγουρα ίσο με το νόμο 3869/10. Από την άλλη η ΕΚΠΟΙΖΩ επιμένει ότι το προϊόν αυτό μετά την κατάργηση του νόμου Κατσέλη, η πρώτη κατοικία μένει ακάλυπτη καθώς η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε και δεν ήρθε σε συμφωνία με τις τράπεζες.
Η Ένωση καταναλωτών Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας σίγουρα κάνει πολύ καλή δουλειά και συμπληρωματικά προσφέρει τα μέγιστα. Είναι όμως αδύνατον να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο μεγάλο όγκο εργασίας.
Απορώ πώς είναι δυνατόν ένας Δήμος με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων δεν έχει μία υπηρεσία κατάλληλα καταρτισμένη από ομάδα νομικών η οποία θα συμβουλεύει και θα κατευθύνει τους δημότες στην σωστή αντιμετώπιση του θέματος .
Η απορία αυτή γίνετε προβληματισμός όταν διαπιστώνεται ότι εκτός από την έλλειψη αυτής της υπηρεσίας υπάρχει και έλλειμμα προγραμματισμού για την επόμενη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου