Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ο θυμός και η διαχείριση του στη Βιβλιοθήκη Καθενών

Η ανεκτίμητη αξία που έχει το ασφαλές και συμβολικό περιβάλλον του παραμυθιού αποτέλεσε το εφαλτήριο προκειμένου οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πισσώνα να εξερευνήσουν το συναίσθημα του θυμού κατά την επίσκεψή τους στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019.

Η αποδοχή του θυμού ως βασικό συναίσθημα καθώς και η σωστή έκφρασή του ώστε όλοι μας να αποφεύγουμε την συσσώρευση του, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν στην συγκεκριμένη δράση.

Η βιωματική διαδρομή άρχισε με την αφήγηση του παραμυθιού της Mireille d’ Allance «Ο μεγάλος θυμός» όπου ήρθανε αντιμέτωποι με το τέρας του θυμού που τα κάνει όλα «άνω κάτω».

Έπειτα, ανακάλυψαν τις βαθύτερες πηγές του θυμού και αποκτήσαν μεγαλύτερη επίγνωση μέσα από τους τρόπους έκφρασης του. Παράλληλα μελέτησαν την θετική πλευρά αυτού του συναισθήματος ως έναν τρόπο για να ανακαλύψουν τα όρια του εαυτού τους, αλλά και των γύρω. Βρίσκουμε λοιπόν τρόπους να προστατέψουμε τον εαυτό μας, απομακρύνοντας τα άτομα που μας οδηγούν σε δύσκολες καταστάσεις.

Στο τέλος το παιχνίδι και οι κατασκευές αποτέλεσαν μέσο ενθάρρυνσης προκειμένου τα παιδιά να ανακαλύψουν μεθόδους προκειμένου να απομακρύνουν τον θυμό και τα αρνητικά συναισθήματα και να τα μετατρέψουν σε δημιουργική έκφραση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου