Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ημερίδα «Evia Tourism Workshop 2019» με θέμα : Adventure Sports & Gastronomy

Το Επιμελητήριο Ευβοίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας και συντονίστρια την εταιρία Evia Adventure Tours, σε μια από κοινού πρωτοβουλία για την εδραίωση του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας, συνδιοργανώνουν ημερίδα προώθησης των τοπικών εταιριών εναλλακτικών δραστηριοτήτων, επισκέψιμων οινοποιείων και άλλων επισκέψιμων μονάδων τουριστικού ενδιαφέροντος. Η όλη πρωτοβουλία φιλοδοξεί να στηρίξει ενεργά τις δράσεις των μελών που δραστηριοποιούνται στον Τουριστικό Τομέα.

Η από κοινού πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί με τη μορφή ημερίδας και Β2Β συναντήσεων μεταξύ ξενοδόχων, ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών πρακτόρων με τους παρόχους των δραστηριοτήτων τουρισμού ή των επισκέψιμων εγκαταστάσεων, στις 20.02.2019, ώρες 10:00 – 19:00 στη Συνεδριακή Αίθουσα Μιχάλη Πλατανιώτη στο Lucy Hotel.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
09:00-10:00

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - EDUCATION
10:00-11:45

• Outdoor-Adventure τουρισμός. Το προφίλ του επισκέπτη. Τι αναζητά? Τι είδους καταλύματα προτιμά? Ποιες δραστηριότητες είναι ιδανικές για την δημιουργία πολυήμερων πακέτων. Η σημασία των αθλητικών event: Βίκυ Καρατζαβέλου (Travel Daily News)

• Δημιουργία περιεχομένου για προβολή της τουριστικής επιχείρησης μέσα από online media, τρόποι και παραδείγματα: Χαρίτον Μπρουσαλιάν (Greek Travel Pages)

• Ο αντίκτυπος της δημιουργίας οργανωμένων δικτύων πεζοπορίας στην επισκεψιμότητα μιας περιοχής. Για ποιο λόγο οι πεζοπόροιεπισκέπτονται έναν τόπο, και πως συμβάλλουν στη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου : Ιωάννης Λαγός (Menalon Trail)

• Η σημασία της γαστρονομίας στην δημιουργία ταυτότητας μιας περιοχής. Ενίσχυση της τοπική οικονομίας με την ανάδειξη τοπικής κουζίνας και τοπικών εδεσμάτων: Σίσσυ Νίκα (Επικοινωνιολόγος -Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Τουρισμού)

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ - COFFEE BREAK
11:45-12:15 Σύντομο διάλειμμα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - PRESENTATIONS
12:15-13:15
Παρουσιάσεις Οινοποιείων - Επισκέψιμων αγροκτημάτων ή άλλων
επισκέψιμων εγκαταστάσεων

13:15-14:30
Παρουσιάσεις Activity Providers (Παρόχους δραστηριοτήτων αναψυχής)

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ-BREAK

14:30-16:00 Ελαφρύ Γεύμα - Γευστική δοκιμή τοπικών εδεσμάτων και κρασιών Test-Βόλτα με ηλεκτρικά ποδήλατα στην παραλία της Χαλκίδος

Β2Β συναντήσεις
16:00 -19:00
Activity Providers-Καταλύματα-Τουριστικοί πράκτορες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου