Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Στο 9o Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων Δήμου Χαλκιδέων


 Η Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων
Δήμου Χαλκιδέων Μαρία Γερογιάννη, με τον
Παντελή Τζωρτζάκη, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. της Quest Group,
ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του
στην προώθηση νέων τεχνολογιών στο Δημόσιο Τομέα
Για τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά στην αναμόρφωση των υφιστάμενων Διοικητικών Δομών με την αξιοποίηση των Ψηφιακών Τεχνολογιών, αλλά και για την εφαρμογή του GDPR στο Δημόσιο Τομέα, ενημερώθηκε η δικηγόρος, Μαρία Γερογιάννη, Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων του Δήμου Χαλκιδέων, κατά το 9o Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-government forum. 

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/3/2019 στην Αθήνα, συμμετείχαν κυβερνητικοί και πολιτικοί παράγοντες, ανώτατα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, πανεπιστημιακοί καθηγητές, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και εταιρειών. 

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η αναμόρφωση των υφιστάμενων Διοικητικών Δομών είναι εφικτή μόνο μέσα από τις νέες δυνατότητες που δίνονται με την αξιοποίηση των Ψηφιακών Τεχνολογιών και την ουσιαστική ενσωμάτωσή τους στις κρατικές διοικητικές δομές, ενώ στην ειδική συνεδρίαση για τον νέο Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, επισημάνθηκε ότι για την ορθή εφαρμογή του, είναι αναγκαίες τόσο θεσμικές όσο και λειτουργικές παρεμβάσεις στη Δημόσια Διοίκηση. 

Στη συνημμένη φωτογραφία: Η Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων του Δήμου Χαλκιδέων, κ. Μαρία Γερογιάννη, με τον κ. Παντελή Τζωρτζάκη, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. της Quest Group, ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του στην προώθηση των νέων τεχνολογιών στο Δημόσιο Τομέα.        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου