Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ

Την Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου 2019 και ώρα 18.00 το απόγευμα, στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, θα τελεσθεί ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του, οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της αγάπης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Οι υπόλοιποι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, θα πραγματοποιούνται, ως συνήθως, στον Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κάθε Κυριακή και ώρα 18.00. Το πρόγραμμα των Ομιλητών των Κατανυκτικών Εσπερινών, έχει ως ακολούθως:

Κυριακή 10 – 3 (Τυρινής): ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Κυριακή 31 – 3 (Γ΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης – Ιεροκήρυξ.
Κυριακή 7 – 4 (Δ΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης – Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.
Κυριακή 14 - 4 (Ε΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Πεπονάκης - Ιεροκήρυξ και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (17-3-2019) δεν θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός, γιατί αυτή την ημέρα θα πραγματοποιηθεί η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, από την Χορωδία - Ορχήστρα των νέων, υπό την διεύθυνση του μουσικού  Παύλου Κουρμπέτη, στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδος (ώρα 18:00), με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς.

Επίσης, δεν θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός και την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, διότι φέτος συμπίπτει με την παραμονή της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (24-3-2019).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου