Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Σίμος Κεδίκογλου: «Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας»

«Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας διαλύεται το Νοσοκομείο Χαλκίδας». Αυτό υπογραμμίζει ο Σίμος Κεδίκογλου σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, προσθέτοντας πως οι γιατροί βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού, που είναι συνέπεια της αδιαφορίας του Υπουργείου να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκεται το Γ. Ν. Χαλκίδας. Οι γιατροί είναι στα όρια της κατάρρευσης λόγω των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού και της αδιαφορίας του Υπουργείου Υγείας, ενώ- όπως έγινε γνωστό- κατατέθηκε έγγραφη καταγγελία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης.

Ενδεικτική είναι η εικόνα της παθολογικής κλινικής. Η υπάρχουσα δύναμη ειδικευμένων παθολόγων του ΕΣΥ είναι (6) και κενές θέσεις (4).

Ο αριθμός των ειδικευομένων που υπηρετούν είναι (6) και κενές θέσεις (7).

Το Γ.Ν. Χαλκίδας εφημερεύει σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα οι γιατροί υπό την παρούσα δύναμη να έχουν φτάσει στα όριά της ψυχικής και σωματικής αντοχής τους και καταπόνησης με συνέπεια να κινδυνεύει και η υγεία των ασθενών διότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ιατρικού λάθους και ατυχήματος κυρίως στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων περιστατικών) λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης.

Αν και η Διεύθυνση του Γ.Ν.Χ. έχει κάνει διαβήματα στο ΥΥΚΑ , αυτό κωφεύει.

Και ενώ η Δευτεροβάθμια περίθαλψη έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, προκηρύσσονται θέσεις σε δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΠΕΔΥ-ΤΟΜΥ), με συνέπεια την υποστελέχωση των κυρίως Μονάδων Υγείας με μη επαρκείς προϋπολογισμούς.

Παρακαλώ όπως μας αναφέρετε σε ετήσια βάση μέσα από τα στοιχεία του νοσοκομείου, τον αριθμό προσέλευσης ασθενών στο ΤΕΠ, το ημερήσιο κόστος νοσηλείας των ασθενών του Γ.Ν.Χ. και των αντίστοιχων περιφερειακών νοσοκομείων (πχ. Γ.Ν. Θήβας κλπ) ως μέτρο σύγκρισης.



Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πότε σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα οξύτατα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου