Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ ΣΤΟ GREEN DESTINATIONS “AWARDS & CERTIFICATION PROGRAM

H Green Evolution ΑΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκύρου υποστηρίζουν την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού στον Προορισμό «ΣΚΥΡΟΣ» , χρησιμοποιώντας υπεύθυνα τις μοναδικές τοπικές και πολιτιστικές και φυσικές ομορφιές που προσφέρει. Μέσω αυτού, θα αναπτύξει μια στρατηγική ώστε να προστατευτεί ο προορισμός από μελλοντικές οικονομικές, κοινωνικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ταυτόχρονα να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών. Παράλληλα, μέσω της στρατηγικής αυτής, θα προωθηθεί ο προορισμός σε ποιοτικές ομάδες επισκεπτών που σέβονται το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία των προορισμών αλλά προσφέρουν αυξημένα έσοδα.
Για τους πιο πάνω λόγους, θεωρείται ότι η ύπαρξη πιστοποίησης αειφορίας του προορισμού θα προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα τόσο στον προορισμό όσο και στην τοπική κοινωνία.
Η διαδικασία της πιστοποίησης είναι μια διαδικασία συνεχούς προσπάθειας. Η Green Evolution ΑΕ, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), και με την βοήθεια του προτύπου ‘Green Destinations’, βρίσκεται σε θέση να βοηθήσει τον προορισμό ώστε με την καταγραφή της παρούσας κατάστασης του προορισμού όσο αφορά την τουριστική ανάπτυξη και με τον σχεδιασμό στρατηγικών και δράσεων να προχωρήσει σε πρώτο επίπεδο αναγνώρισης προς την πιστοποίηση , ικανοποιώντας ένα μέρος των κριτηρίων του προτύπου.

Για να γίνει αυτό, πρέπει τα ενδιαφερόμενα μέρη του προορισμού να παρέχουν τις γνώσεις και τις απόψεις τους, μέσω ερωτηματολογίων και επί τόπου συζήτησης , περί διάφορων θεμάτων του προορισμού, τα οποία αναφέρονται στο έγγραφο της αρχικής αξιολόγησης (baseline analysis) ώστε να υπάρχει μια ορθή, πλήρης καταγραφή / αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης του προορισμού.
Με την ολοκλήρωση της αρχικής αξιολόγησης, ο προορισμός θα μπορεί να προωθήσει με διάφορες ενέργειες το επίτευγμα της αναγνώρισης του σε σχέση με τον Αειφόρο Τουρισμό ώστε να προσελκύσει περισσότερους ποιοτικούς επισκέπτες. Η προτεινόμενη διαδικασία αναγνώρισης μέχρι την πιστοποίηση αυτή είναι δυναμικό μέσο, για προσέλκυση επισκεπτών που αναζητούν αειφόρους προορισμούς, με δράσεις προς την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, την αναγνώριση του πολιτισμού και της παράδοσης ως βασικά στοιχεία ανάπτυξης. Παράλληλα, οι ιδιώτες του προορισμού, θα έχουν ένα ακόμα εργαλείο για προώθηση της δικός τους επιχείρησης σε υφιστάμενες και νέες αγορές, με στόχο την αύξηση των εσόδων τους και την διαφοροποίηση του μείγματος των επισκεπτών τους, στηρίζοντας ενεργά την ανάγκη για διεύρυνση της περιόδου λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου