Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Youtubers: Οι "αφανείς" φανεροί

Το Θέατρο Χαλκίδας ως διοργανωτής του 3ου bio-Mechanical Festival, υπό την αιγίδα του Υπ. Τουρισμού και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χαλκιδέων, τον ΔΟΑΠΠΕΧ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεών του, έχει τη χαρά να λειτουργήσει και φέτος το θερινό κινηματοθέατρο Rex.

Εγκαινιάζει τις προβολές την Τρίτη 9 Ιουλίου, με μια σειρά βίντεο, συνολικής διάρκειας 60 λεπτών, των τελειόφοιτων της Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Τηλεόρασης 2018-19 με στόχο να δούμε πώς το "προσωπικό" και το ιδιωτικό γίνεται δημόσιο και διαπερνά πλείστες όψεις της καθημερινότητάς μας.

"Τι μας κάνει να γελάμε στις κεντρικές πλατφόρμες; Τι λένε τα μικρά παιδιά όταν ανεβάζουν βίντεο στο YouTube; Πώς περνάμε από την τηλεόραση στο You Tube και το αντίστροφο; Πώς γινόμαστε "celebrity"; Πώς είναι να γνωρίζουμε καινούργιους τόπους μέσα από τα ταξίδια των YouTubers; Πώς βγάζουν χρήματα; Πώς δημιουργούνται οι κοινότητες στο YouTube;"

Την προβολή των οπτικοακουστικών παραγωγών των φοιτητών στο Rex θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η υπεύθυνη του project, Επίκουρη Καθηγήτρια, κ. Ιωάννα Βώβου και ομάδα από τους φοιτητές/δημιουργούς και μετά το πέρας των προβολών θα διεξαχθεί σχετική συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μέσα στον διαδικτυακό κυκεώνα της εποχής, η βραδιά της Τρίτης στο κιν/τρο Rex θα είναι άκρως εποικοδομητική αφού θα δοθεί στο κοινό η ευκαιρία να πληροφορηθεί, να εξοικειωθεί, να λύσει απορίες και να κατανοήσει τις επιταγές των εξελίξεων σ'έναν νευραλγικό κομμάτι του κυβερνοχώρου.  Πρόκειται για μια αξιόλογη παράλληλη δράση του 3ου bio-Mechanical Festival από το Θέατρο Χαλκίδας που δεν πρέπει να χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου