Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Εκδηλώσεις για το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2020

Ø Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (από ώρα 18:30)

ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ - ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
Η γιορτινή ημέρα της τσικνοπέμπτης, θα είναι πλημμυρισμένη από τις μουσικές και τις εικόνες της μπάντας «Χάλκινα Ακούσματα», τα οποία συνοδεία χορευτικών τμημάτων Συλλόγων του Δήμου μας, θα περιδιαβαίνουν τους δρόμους και τα καταστήματα της πόλης, δίνοντας το στίγμα της παράδοσης και του κεφιού.


Ø Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Αποκριάτικο γλέντι στην Αυλίδα (πλατεία Βαθέος, ώρα 19:00)
Οι Σύλλογοι της περιοχής, ανεξάρτητες ομάδες και πλήθος κόσμου, υπό τους ήχους ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής, γιορτάζουν την αποκριά με γλέντι, χορό, κεράσματα, φωτιές…

Θέατρο Δρόμου – Παρέλαση, Εμπορικοί Δρόμοι Χαλκίδας (από ώρα 11:00)
Μια ιδιαίτερη αποκριάτικη παράσταση-παρέλαση «Θεάτρου Δρόμου», από 13 και πλέον ηθοποιούς, μουσικούς, ξυλοπόδαρους, με ξεχωριστά κουστούμια, μετατρέπουν τους εμπορικούς δρόμους σε μια τεράστια θεατρική σκηνή. Ένα μοναδικό πρωτοπόρο σύγχρονο θέαμα και θεατρικής έκφρασης για μικρούς και μεγάλους, με κέφι, χορό…και πολλές άλλες εκπλήξεις. Η διαδρομή είναι απρόβλεπτη, όπως και η παράσταση.

Ø Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30, Στρογγυλό παραλίας

Γαϊτανάκια του Ευρίπου
Οι συμμετοχές ρεκόρ Πολιτιστικών Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα και την Εύβοια, καθώς Σχολείων, ανεξάρτητων ομάδων μικρών και μεγάλων… γιγαντώνουν με την παρουσία τους το νέο αυτό αποκριάτικο θεσμό που έχει δημιουργηθεί, τα «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ». 
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και συγκινητικό θέαμα, μέχρι τώρα λέγαμε εκατοντάδων αλλά με την  εφετινή ανταπόκριση, μιλάμε για 1000 και πλέον χορευτές, όλων των ηλικιών, που θα κατακλύσουν με τα Γαϊτανάκια τους τόσο την παραλία Χαλκίδας, όσο και τα στενά του Ευρίπου μέσα στη θάλασσα.
Η εκδήλωση ξεκινά με τους χορευτές να καταλαμβάνουν όλο το μήκος της παραλίας, από την Παλαιά Γέφυρα μέχρι και επάνω στην προβλήτα Αγ. Νικολάου, όπου πλέκουν το δικό τους Γαϊτανάκι και στο φινάλε μαζί με τον κόσμο γίνονται ένα, χορεύοντας το Ευβοιώτικο Καβοντορίτικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου