Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Σίμος Κεδίκογλου: Καμία απάντηση για την ενίσχυση των πληγέντων του κυκλώνα «Ζορμπά»

Ο Σίμος Κεδίκογλου πριν ενάμιση μήνα κατέθεσε ερώτηση που σχετικά με την καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες του κυκλώνα «Ζορμπά» στο Μαντούδι. Αναφέρει πως δεν  έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση

Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί, γιατί πέντε μήνες μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά», που είχε προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, δεν είχαν ακόμα δοθεί στους δικαιούχους οι εφάπαξ οικονομικές ενισχύσεις μετά-άλλωστε- και την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, καθώς και ποιο ήταν το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής του οικονομικού βοηθήματος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκεί και μετά τη σιγή ιχθύος που τηρεί η κυβέρνηση επί του θέματος, επανέρχεται με νέα ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο από τον οποίο ζητά να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για το πότε επιτέλους σκοπεύουν να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους.

Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

«Θέμα: Χωρίς χρονοδιάγραμμα η καταβολή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες του κυκλώνα «Ζορμπά» στο Μαντούδι Ν. Ευβοίας



Ενάμιση μήνα μετά την υπ’ αρ. 5977/25-2-2019 ερώτηση που καταθέσαμε και αφορά στην καθυστέρηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες του κυκλώνα «Ζορμπά» στο Μαντούδι Ν. Ευβοίας, δυστυχώς, ακόμα περιμένουμε να δοθεί απάντηση.

Οι άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται από τη μία στιγμή στην άλλη, τώρα, είναι αντιμέτωποι με την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση, αλλά κυρίως να υλοποιήσει τη δέσμευση που είχε αναλάβει για άμεση χορήγηση της εφάπαξ ενίσχυσης των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας για την καταβολή των εφάπαξ οικονομικών ενισχύσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις στους πληγέντες του κυκλώνα «Ζορμπά»;.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου