Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας στην εκδήλωση «Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα» στο Μιλάνο

 

Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμμετείχε στην γαστρονομική-τουριστική εκδήλωση με θέμα «Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου, στον πολυχώρο γαστρονομίας «Identità Golose», στο κέντρο του Μιλάνου, υπό την αιγίδα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μιλάνο και του Γραφείου του ΕΟΤ στο Μιλάνο.

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με κοινό δημοσιογράφους και bloggers, είχε στόχο να παρουσιάσει πολλά αυθεντικά ελληνικά προϊόντα και να αναδείξει την Ελλάδα όχι μόνο ως έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, αλλά και ως έναν γαστρονομικό προορισμό με τοπικά τρόφιμα και ποτά εξαιρετικής ποιότητας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λαβράκι και η τσιπούρα ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα εξαγωγής της Ελλάδας στην ιταλική αγορά και δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το σημαντικό αυτό γαστρονομικό event.

 

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Ισμήνη Μπογδάνου, η οποία σχολίασε σχετικά: «Είναι τιμή μου που συμμετείχα ως εκπρόσωπος της ΕΛΟΠΥ σε μια τόσο ξεχωριστή εκδήλωση που αφηγήθηκε την ιστορία της χώρας μας και ανέδειξε τη γαστρονομική μας υπεροχή. Η ελληνική υδατοκαλλιέργεια είναι προσανατολισμένη στις εξαγωγές, με το 80% των προϊόντων της να εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες και την Ιταλία να είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική της αγορά. Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να γνωρίσουμε και να γευτούμε ταυτόχρονα τόσα πολλά εκλεκτά ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου