Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΡΟΥ

Η εορταστική περίοδος έφτασε στο τέλος της, αφήνοντας πίσω της μια γλυκιά ανάμνηση. Ο Δήμος Σκύρου, από τις πρώτες κιόλας μέρες της εορταστικής περιόδου, φόρεσε τα γιορτινά του με το άναμμα του μεγάλου και λαμπερού «Καραβιού»-σύμβολο της λαϊκής παράδοσης-που δέσποζε στο κέντρο της Πλατείας.

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας είχαν την ευκαιρία μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων και πληθώρα δραστηριοτήτων- βάσει του προγράμματος εορταστικών εκδηλώσεων που είχε καταρτίσει για φέτος o Δήμος Σκύρου-, να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους και να παίξουν κατασκευάζοντας χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπισκότα.

Να σπάσουν «Πινιάτες», να ψυχαγωγηθούν με προβολές παιδικών ταινιών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δήμου , αλλά και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους με τα αστεία κόλπα δυο γκαφατζήδων «Μάγων», να φωτογραφηθούν και να πάρουν δώρο από τον «Άγιο-Βασίλη» , να παίξουν με τον «Μίκυ Μάους», το «Ξωτικό των Χριστουγέννων» και τον «Ξυλοπόδαρο» και τελικώς να πάρουν ως και «Δίπλωμα Καλικατζάρου» από τα δυο καλικατζαράκια που ήρθαν στην Σκύρο μετά το νέο έτος και βάλθηκαν να παρασύρουν όλα τα παιδάκια στις σκανδαλιές τους. 

Στόχος του Δήμου Σκύρου ήταν να δοθεί στο νησί μας ένα γιορτινό κλίμα, να μεταδοθεί λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα και το πνεύμα των Χριστουγέννων, μεταφέροντας την αισιοδοξία και την ελπίδα σε όλους τους Σκυριανούς.

Ο Δήμος Σκύρου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Μαλαματίνη Γεώργιο για την διάθεση στο Δήμο Σκύρου καθ`όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου τη μηχανή παρασκευής ζεστού ροφήματος σοκολάτας που προσφερόταν σε όσους επισκέφτηκαν το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», την Βασιλική Βαλαμόντη για την κατασκευή των «Πινιάτων» και το Super-Market«Παππουλάκος» για την προσφορά των γλυκισμάτων, που προσφέρθηκαν στους μικρούς φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου