Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ανακύκλωση σχολικού βιβλίου και χαρτιού στο Δήμο Ερέτριας

Ο Δήμος Ερέτριας συμμετέχει με την συνεργασία του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικού βιβλίου και χαρτιού με τίτλο «Το χαρτί του μέλλοντός μας», το οποίο διοργανώνει σε πανελλήνιο επίπεδο το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πέρυσι πιλοτικά με την συλλογή από 114 σχολεία, περίπου 30 τόνων χαρτιού, το οποίο πωλήθηκε προς ανακύκλωση και τα έσοδα επιστράφηκαν ανταποδοτικά στα σχολεία ως χαρτί φωτοτυπικού για τις ανάγκες λειτουργίας τους.  Φέτος συμμετέχουν στο πρόγραμμα 700 σχολεία από όλη την χώρα και ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε με τους 21 Δήμους της Περιφέρειας συμμετέχουν με 263 σχολεία, περίπου στο ένα τρίτο (38%) του Πανελληνίου προγράμματος.

Στο Δήμο Ερέτριας συμμετέχουν 8 σχολεία: 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, Δημοτικό Σχολείο Αμαρύνθου, Δημοτικό Σχολείο Γυμνό, Γυμνάσιο Ερέτριας, Γυμνάσιο & Λύκειο Αμαρύνθου, Γυμνάσιο Γυμνό. Το πρόγραμμα εξελίσσετε μεταξύ 12 και 16 Ιουνίου 2017, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Η οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση του χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα, εκτός από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη (αντιμετώπιση της ρύπανσης και εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας), αποτελεί και ένα συλλογικό εγχείρημα, το οποίο θα ενισχύσει τους δεσμούς συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και θα δημιουργήσει ανταποδοτικά οφέλη για κάθε σχολείο που συμμετέχει. Ο δήμος καλεί όλους τους μαθητές & γονείς να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου