Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Επίσκεψη Προέδρου ΔΙΑΜ στην Πρεσβεία της Σλοβακίας

Η Πρόεδρος του ΔΙΑΜ  Ελένη Ευσταθίου-Σπανού, επισκέφθηκε την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, κατόπιν πρόσκλησης, την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Iveta Hricova, στα πλαίσια ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο φορέων. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα κοινά πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Η πρέσβης, κα Hricova, ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του ΔΙΑΜ για τους βασικούς σκοπούς, τα μέλη και τις δραστηριότητες του Δικτύου και κατόπιν παρουσίασε τις ιαματικές της Σλοβακίας. Ταυτόχρονα, συζητήθηκε η μεσολάβηση της πρεσβείας στη διεύρυνση του Δικτύου με τη συμμετοχή Σλοβακικών δήμων ως συνδεδεμένων μελών. 

Πρώτο βήμα της συνεργασίας των δύο φορέων, αποτελεί η συμμετοχή εκπροσώπων της πρεσβείας της Σλοβακίας και Σλοβάκων ειδικών σε θέματα ιαματικών πηγών, στην διοργάνωση της 1ης Διεθνούς Επιστημονικής Συνάντησης με θέμα «Βιώσιμη Αξιοποίηση του Ιαματικού Πλούτου» που διοργανώνει το ΔΙΑΜ με το δήμο Λαμιέων και η οποία θα λάβει χώρα στις 15-16 Σεπτεμβρίου 2017, στις Θερμοπύλες στο δήμο Λαμιέων.  Με το πέρας της συνάντησης, οι δύο πλευρές ευχήθηκαν για την έναρξη μιας σταθερής συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου