Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ METROPOLITAN ΣΕ ΣΤΡΟΠΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΙ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις παρέχουν σε κατοίκους ορεινών και απομονωμένων χωριών της Εύβοιας γιατροί του Νοσοκομείου Metropolitan μετά την παρέμβαση του Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος ζήτησε  στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψη» να επισκεφθούν και την Εύβοια. Ο Σίμος Κεδίκογλου διαβεβαίωσε, ότι σύντομα θα προγραμματιστούν παρόμοιες επισκέψεις και σε άλλα ορεινά χωριά τόσο στη Βόρεια όσο και Νότια Εύβοια, εξασφαλίζοντας στους κατοίκους την παροχή υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας, αλλά και κοινωνικής στήριξης. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε σημαντική προσφορά των γιατρών του Νοσοκομείου Metropolitan στους κατοίκους απομονωμένων χωριών της Εύβοιας, εκφράζοντας -παράλληλα- τις ευχαριστίες του για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα, που τους απηύθυνε να επισκεφθούν ορεινά χωριά της Εύβοιας, με πρώτο σταθμό τους Στρόπωνες, προκειμένου να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε ηλικιωμένους, που δύσκολα μπορούν να μετακινηθούν και να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε, ότι εθελοντικές πρωτοβουλίες, όπως αυτές του Νοσοκομείου Metropolitan μέσω του προγράμματος "Πρόληψη", αλλά και όσων συνεργάζονται είναι ιδιαίτερα σημαντικές κάτι που αποδεικνύεται απο την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων.

"Αυτό το ενδιαφέρον-είπε- το έχουν ανάγκη οι κάτοικοι των ορεινών χωριών, όπως είναι οι Στρόπωνες και το Μετόχι, για να μη αισθάνοντται αποκομμένοι και ξεχασμένοι. Οι ιατρικές εξετάσεις και οι διαγνώσεις των γιατρών που τους επισκέπτονται, αποτελούν ένα πολύ μεγάλο βοήθημα. Εμείς δεν πρέπει να είμαστε απόντες απο τέτοιες πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν στο να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός ,που θα πρέπει να απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Ορεινά χωριά όπως είναι οι Στρόπωνες και το Μετόχι πρέπει να μείνουν ζωντανά, γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν απρόβλεπτες παρενέργειες" .

Την Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου το κλιμάκιο των γιατρών, το οποίο αποτελείται από έναν χειρουργό, έναν καρδιολόγο, έναν πνευμονολόγο και έναν ορθοπεδικό θα βρίσκονται στο Κοινοτικό Ιατρείο στο Μετόχι.

Ο Σίμος Κεδίκογλου διαβεβαίωσε, ότι αυτές οι επισκέψεις αποτελούν μόνο την αρχή, προτείνοντας τα επόμενα χωριά, όπου θα μεταβεί το κλιμάκιο των γιατρών του Metropolitan, να είναι στο Κάβο Ντόρο στη Νότια Καρυστία, αλλά και σε ορεινά χωριά στη Βόρεια Εύβοια κυρίως στην περιοχή της Λίμνης, αλλά και της Ιστιαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου