Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα μουσειοσυσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Στο πρόγραμμα του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης «Το Μουσείο ταξιδεύει στην Ελλάδα», έχει ενταχθεί από το 2016, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Αρχικά, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, το Ίδρυμα Νικολάου και Ντόλλης Γουλανδρή παραχώρησε στην βιβλιοθήκη, για δύο συναπτά έτη, μια μουσειοσυσκευή με θέμα τον «Κυκλαδικό Πολιτισμό», έτσι ώστε αυτή να δανείζεται στα σχολεία του δήμου και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να διευκολύνεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Φέτος, η βιβλιοθήκη απέκτησε μια νέα μουσειοσυσκευή, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Ελλάδα», την οποία θα έχει στην διάθεσή της για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σ’ αυτήν περιέχεται εκπαιδευτικό υλικό, CD, βιβλία και πιστά αντίγραφα σκευών του μουσείου, δίνοντας στα παιδιά την δυνατότητα να γνωρίσουν ποιες ήταν οι καθημερινές ασχολίες των αντρών και των γυναικών, πώς γινόταν ένας γάμος, με ποια παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά, ποια αθλήματα συνηθίζονταν τότε, πως διασκέδαζαν και ποιες ήταν οι υποχρεώσεις τους ως στρατιώτες και ως πολίτες.

Η συγκεκριμένη μουσειοσυσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στο σχολείο, ως εκπαιδευτικό υλικό στο μάθημα της ιστορίας, είτε από οργανισμούς που ασχολούνται με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσειοσυσκευή θα δανείζεται εντελώς δωρεάν στα σχολεία και στους φορείς, οι οποίοι θα ενημερωθούν με σχετικά έγγραφα από την βιβλιοθήκη για την όλη διαδικασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου