Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

Με ομόφωνη απόφαση, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, προκηρύσσει 24ωρη Πανευβοϊκή Απεργία στις 14 Νοέμβρη 2018, όπως προέκυψε κατά τη συνεδρίασή του στις 30/10/2018.  "Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αν δεν οργανωθεί μαζικός και αποφασιστικός αγώνας" τονίζει το Εργατικό Κέντρο και συνεχίζει:.

Στηρίζουμε τα αιτήματα που προβάλουν στους χώρους δουλειάς, όπως των εργαζομένων στο Εμπόριο για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, κλαδική ΣΣΕ, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και των ωραρίων – λάστιχο, με απεργία στο Εμπόριο και τις κινητοποιήσεις στις 4 Νοέμβρη.

Διεκδικούμε:
· Ελεύθερες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των Σ.Σ.Ε. Να ισχύει άμεσα η επεκτασιμότητα και υποχρεωτικότητα όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων.
· Κατάργηση του νόμου που επιτρέπει στον Υπουργό Εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ και ελεύθερη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ, με ταυτόχρονη κατάργηση της ΠΥΣ 6/12.
· Διάλογο με τα συνδικάτα και όχι αιφνιδιασμούς με τροπολογίες fast-track, χωρίς καμιά ενημέρωση των εργαζομένων.
· Την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ενοικιαζόμενη εργασία και την εργολαβοποίηση της εργασίας, σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς 8ωρο – 5νθήμερο-40ωρο.
· Καμιά άλλη μείωση του αφορολόγητου που οδηγεί αυτομάτως σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.
· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας  περιουσίας στο Υπερταμείο.
· Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
· Καμιά περικοπή στις συντάξεις. 
· Να παραδοθεί τώρα το καινούριο νοσοκομείο της Χαλκίδας, πλήρως εξοπλισμένο και με σημαντικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις ανάγκες λειτουργίας του.
· Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, με έκτακτο επίδομα.
· Εδώ και τώρα μέτρα για αντιπλημμυρική προστασία, αντιμετώπισης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές. 
· Αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική θωράκιση σε όλο το Νομό.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλεί όλα τα Δ.Σ. των Σωματείων της δύναμής του σε ΣΥΣΚΕΨΗ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Νοέμβρη και ώρα 19.00΄, για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου