Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

«Η μαγεία των Χριστουγέννων» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, ενόψει των Χριστουγέννων μετατράπηκε σε ένα χαρούμενο εργαστήρι για χάρη των μαθητών της Γ’ τάξης του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την αφήγηση του παραμυθιού του Σέφλερ Άξελ «Ο Ξυλαράκης», γνωρίζοντας μια αξέχαστη ιστορία που αντικατοπτρίζει με τον πιο όμορφο τρόπο τη σημασία της οικογένειας αλλά και την ανάγκη όλων μας να περνάμε τις ημέρες των Χριστουγέννων μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Στην συνέχεια περιηγήθηκαν στις διάφορες γωνιές της Ελλάδος και ανακάλυψαν πληθώρα τοπικών εθίμων, παραδόσεων και γιορτινών εδεσμάτων που ξεχωρίζουν και δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην εορταστική αυτή περίοδο.

Επειδή είναι δύσκολο να φανταστούμε την περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς να δούμε μια εορταστική ταινία, οι μικροί μαθητές απόλαυσαν κινούμενα σχέδια προκειμένου να διασκεδάσουν και να ανακαλύψουν το αληθινό μήνυμα των ημερών. Η δράση ολοκληρώθηκε ενθαρρύνοντας την δημιουργικότητα και την φαντασία των παιδιών, τα οποία κατασκεύασαν ημερολόγια για το καινούργιο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου