Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Προώθηση του Ευβοϊκού Τουρισμού στο Ισραήλ από Επιμελητήριο

Μετά την άνοιγμα της αγοράς της Ρουμανίας και της Γαλλίας για την προώθηση του Ευβοϊκού Τουρισμού και των τοπικών μας προϊόντων σειρά έχει για το Επιμελητήριο η αγορά του Ισραήλ.

Η πρώτη προσέγγιση της αγοράς του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε στοχευμένα τόσο θεσμικά όσο και επιχειρηματικά, στο Φεστιβάλ «Τουρισμού & Γαστρονομίας» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Τελ Αβίβ και πρόσφατα στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην ίδια πόλη.

Συνέχεια αυτών αποτελεί η επίσκεψη στο Επιμελητήριο της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα, κας Ιρίτ Μπεν – Άμπα, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πρόεδρο κα Αγιοστρατίτη και τα μέλη της ΔΕ, συνάντηση στην οποία παρέστη και ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, με την συνδρομή του οποίου έγινε η συνάντηση.

Άμεσο αποτέλεσμα της παρουσίασης του τουριστικού προφίλ της Εύβοιας και της παραγωγικής της ταυτότητας ήταν, να συναποφασιστεί η οργάνωση δράσεων στενής συνεργασίας, Επιμελητηρίου και Πρεσβείας, με στόχο να δημιουργηθούν διμερείς συνεργασίες με αναπτυξιακά οφέλη για τις δύο πλευρές.  

Πρώτος Τομέας συνεργασίας όπως αποφασίστηκε, θα είναι η προώθηση στην χώρα του Ισραήλ, τόσο του ευβοϊκού τουρισμού όσο και των τοπικών μας αγροδιατροφικών και άλλων προϊόντων, όπως των δομικών υλικών, μέσα από εστιασμένες πρωτοβουλίες που συμφωνήθηκαν ως οι ιδανικότερες για κάθε Τομέα.

Προγραμματίστηκαν ως πρώτες ενέργειες για να πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα :

·         Τουριστική Αποστολή - από το Ισραήλ στην Εύβοια - tour operators και δημοσιογράφων εξειδικευμένων στον τουρισμό.
·         Συνάντηση μεγαλοεισαγωγέων του Ισραήλ με επιχειρηματίες του νομού.   
·         Εμπορική Αποστολή του Επιμελητηρίου μας και επιχειρηματιών του νομού στο Τελ Αβίβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου