Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΪΚΟΎ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ


Ο Σύλλογός “τ΄ Aλωνάκι” συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από την Παρασκευή 12 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου.

Η παρουσία του στην έκθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για την προβολή και ανάδειξη της πλούσιας μουσικοποιητικής παράδοσης της Εύβοιας, αλλά και όλων των πολιτισμικών δράσεων του Συλλόγου.

Με πολύ μεράκι, όρεξη και αγάπη για τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό του τόπου, στον ειδικό χώρο- περίπτερο που παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέθεσαν φορεσιές της Εύβοιας, κοσμήματα, διάφορα παλαιά αντικείμενα κ.ά.

Παράλληλα εκθέσανε το σπουδαίο έργο του Συλλόγου «Σκοποί στο Γριπονήσι», μια λαογραφική και εθνολογική μελέτη του Διευθυντή του, Δημήτρη Λιανοστάθη.

Σ΄ αυτό το τριήμερο επικοινωνήσαν με πολιτιστικούς οργανισμούς απ΄ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς του λαϊκού πολιτισμού, ανταλλάχθηκαν ιδέες, έγιναν προτάσεις και απεδείχθη γι΄ άλλη μια φορά ότι ο λαϊκός πολιτισμός είναι από τα ζωτικότερα και σπουδαιότερα στοιχεία του νεοελληνικού πολιτισμού.

Το μουσικό σχήμα του Συλλόγου «Μουσικά Αλωνίσματα» τραγούδησε και έπαιξε τραγούδια και σκοπούς της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας, την Κυριακή το μεσημέρι, τα οποία χόρεψαν αντίστοιχα μέλη του Συλλόγου.


Η νέα αυτή δράση απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τους παρευρισκόμενους, αλλά και από όσους παρακολούθησαν διαδικτυακά αυτή μας την προσπάθεια.

Τέλος ο σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της δράσης αυτής. Ειδικότερα η εταιρεία Ε & Δ ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε, το Αρτοποιείο «Η ΘΗΒΑ» του κ. Μπουντούλη και την εταιρεία ΚΟΡΑΧΑΗΣ Ε.Π.Ε, για τη διάθεση των προϊόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου