Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) τίμησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, γιορτάζοντας με τους μικρούς μαθητές του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ψαχνών, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Ρούλα Τσίρη, Μαρία Βασιλείου, Ευαγγελία Μανιώτη, Βασιλική Κολούτσου και Ελένη Κουτσάφτη.

Το ταξίδι μας στο μαγικό κόσμο των βιβλίων ξεκίνησε με το σύνθημα «Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε», που ετοίμασε για την φετινή χρονιά η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για την Νεότητα (ΙΒΒΥ). Σκοπός του μηνύματος ήταν να κατανοήσουμε πως στην εποχή της υπέρμετρης πληροφόρησης και βιασύνης που ζούμε, ένα βιβλίο έχει την θαυμαστή ιδιότητα να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να μεταφερθούμε σ’ ένα κόσμο γαλήνης και ηρεμίας.

Στην συνέχεια μιλήσαμε για τον σπουδαίο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μιας και η ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτόν, αλλά κάναμε και αναφορά στον δικό μας παραμυθά τον Αίσωπο και τους διδακτικούς του μύθους.

Ακολούθησαν δραστηριότητες με σκοπό να εμπνεύσουμε στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και το παιδικό βιβλίο.

Διαβάσαμε το βιβλίο του Τιερί Ρομπερέχτ «Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του», γνωρίζοντας μια ιστορία αντιστροφής ρόλων και επιβίωσης, όπου ο κακός λύκος γίνεται κυνηγημένος και εν τέλει βοηθός και παρηγορητής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατασκευή σελιδοδεικτών από τους μαθητές που τους πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό.

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά για το δώρο που πρόσφεραν στην βιβλιοθήκη. Μια αφίσα που ετοίμασαν με αφορμή την σημερινή ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου