Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΩΝ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, πανηγυρίζει ο Ναός των Ευβοέων Αγίων την σύναξη πάντων των εν Ευβοία διαλαμψάντων Οσίων, Πατέρων και Ιεραρχών. Οι Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το Σάββατο 18 Μαΐου το απόγευμα, στις 7:00 μ.μ., Στα προπύλαια του Ναού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Λειψάνων των Ευβοέων Αγίων και εν συνεχεία ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει και τον λόγο.
Την Κυριακή 19 Μαΐου το πρωί, στις 6:45 π.μ., θ’ αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου, στις 7:30 π.μ. θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Χοροστασία και θα ακολουθήσει το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα κηρύξει και τον  λόγο.
Το απόγευμα της Κυριακής, στις 7:00μ.μ. θα τελεσθεί μεθέορτος Εσπερινός και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχων των κτητόρων του Ι. Ναού.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Επίσης πανηγυρίζει το Σαββατοκύριακο 18 - 19 Μαΐου 2019 η Μονή Παναγίας της Γοργοεπηκόου Ψαχνών, την ανάμνηση της θαυματουργικής ευρέσεως της εφεστίου Ιεράς Εικόνος.
Την παραμονή της Εορτής, Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 7.00 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και στην συνέχεια θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα διανεμηθεί ευλογημένο φαγητό στους  προσκυνητές.
Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση προς την Γοργοεπήκοο Θεομήτορα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου