Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 το πρωί, ο  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο  Προκόπι, στο Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, οπού μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της ψηφιδωτής εικόνας του Οσίου Ιωάννου

Την εικόνα προσέφερε, ως δωρεά, η οικογένεια των εν Νέα Υόρκη ομογενών Προκοπιέων κ.κ. Ιωάννου και Ελισάβετ Συμεωνίδη και κατασκεύασαν οι Μοναχές της Ι. Μονής Παντανάσσης Κερατέας. Το ψηφιδωτό από τούδε κοσμεί την κεντρική είσοδο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού και κατά την αποκάλυψή του προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στους παρόντες, οι οποίοι με ενθουσιασμό έψαλλαν τροπάρια του Οσίου.

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος αποδίδοντας δημοσίως ευχαριστίες στους δωρητές, τόνισε πως κάθε προσφορά, μικρή ή μεγάλη, προς τον Όσιο Ιωάννη και τον Ι. Ναό του, αποτελεί έκφραση βαθειάς Πίστεως και Αγάπης στον Θεό, ο Οποίος λαμπρύνει όλους τους αγίους και ευχήθηκε με αυτή την λαμπρότητα να στολίζει και τους ευσεβείς δωρητές, αφού εκείνοι δεν φείδονται κόπων και εξόδων προς δόξαν Αυτού. Ετόνισε δε ότι ο άγιος θα υποδέχεται και θα κατευοδώνει τους ευσεβείς Χριστιανούς, οι οποίοι θα εισέρχονται και θα εξέρχονται στον Ι. Ναό ατενίζοντας στο ωραιότατο ψηφιδωτό την αγία του μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου