Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Δράσεις από Προσκόπους Εύβοιας το Πάσχα

Οι Πρόσκοποι της Εύβοιας με την ευκαιρία των διακοπών του Πάσχα, αλλά και όλον τον Απρίλιο, οργάνωσαν και συμμετείχαν σε πολύ σημαντικές δράσεις ζωής στη φύση, προσφοράς και πολιτισμού. Αναλυτικότερα:

1. Το τριήμερο 2-5/5 Πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών (Ανιχνευτές) από τη Χαλκίδα, συμμετείχαν στην 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (ΠΑΠΕ) που έλαβε χώρα στην πόλη του Βόλου. Στη συνάντηση αυτή που επαναλαμβάνεται κατ` έτος, συμμετείχαν 1300 Ανιχνευτές από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα η έρευνα που παρουσίασαν οι Ανιχνευτές με θέμα «Η αίσθηση της προμνησίας (dejavu)», απέσπασε βραβείο ως μία εκ των καλυτέρων ερευνών που παρουσιάστηκαν, ενώ έλαβε και το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό χορού. Επικεφαλής των Ανιχνευτών, ο Ευάγγελος Αθανασίου.



2. Συμμετοχή στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας (25-26/4) όλων των Προσκόπων Χαλκίδας, Ν. Αρτάκης, Μεσσαπίων και Λίμνης (Φύλαξη και Περιφορά Επιταφίων), καθώς και στην εκδήλωση εορτασμού προς τιμή του Αγ. Γεωργίου στη Σχολή Πεζικού (3/5).

3. Συμμετοχή στην υποδοχή του Αγίου Φωτός την 27/4 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και μεταφορά του Αγ. Φωτός σε ενορίες Χαλκίδας, Νέας Αρτάκης και Μεσσαπίων. Συμμετείχαν Πρόσκοποι Χαλκίδας, Νέας Αρτάκης και Μεσσαπίων με επικεφαλής τον Βαθμοφόρο Γιώργο Γιαννούλη.

4. Εξορμήσεις και εκδρομές των τμημάτων της Εύβοιας που έχουν αναλυτικά ως εξής: Ομάδα 1ου Χαλκίδας στην Αθήνα, Αγέλη 1ου Χαλκίδας στη Λίμνη, Ομάδα 4ου Χαλκίδας στη Λίμνη, Αγέλη 4ου Χαλκίδας στην Άτταλη, Ομάδα 6ου Χαλκίδας στον Παγώντα, Αγέλη 6ου Χαλκίδας στην Καμαρίτσα, Αγέλη 1ου Ν. Αρτάκης στην Άτταλη, Αγέλη 1ου Μεσσαπίων στην Καμαρίτσα, Ομάδα 1ου Μεσσαπίων στην Πλατάνα.

Οι Πρόσκοποι της Εύβοιας στοχεύουν πλέον το επόμενο διάστημα στη σωστή προετοιμασία των κατασκηνώσεων και μεγάλων δράσεων του καλοκαιριού οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 1/7 έως 25/8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου