Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ

Με πολυπληθή συμμετοχή κόσμου, που συνήλθαν από όλη την οικουμένη, πανηγύρισε την Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Προσκύνημά Του, η μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ενώ στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή και των Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Κηφισίας κ. Κύριλλο, Λαγκαδά κ. Ιωάννου και του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης Λιτανεία του Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Προκοπίου, οι οποίοι είχαν στρωθεί με ροδοπέταλα και υπό την μελωδία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδέων, υπό την διεύθυνση του κ. Πέτρου Πρόκου.

Στην πραγματοποιηθείσα Λιτανεία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς, Τοπικοί Άρχοντες, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος και άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πάρα πολύς κόσμος, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ωστόσο λόγω του άστατου καιρού δεν τελέσθηκε Δέηση στην Πλατεία του Προκοπίου.

Στις Ακολουθίες έψαλλαν πολυμελείς χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου και του Λαμπαδαρίου κ. Νικολάου Ενωτιάδη.

Η Ιερά Πανήγυρις του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου μεταδόθηκε τηλεοπτικώς, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε, του διαδικτυακού καναλιού ecclesia tv, όσο και ραδιοφωνικώς, μέσα από τις συχνότητες του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Χαλκίδας, στους 97,7 μεγακύκλους των FM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου